Воће јабукеУз богато цветање јабука на пролеће, здрава врста дрвета обећала је великодушну жетву свих омиљених мирисних плодова. Али цвет јабука пада, ширење земље са ћебе, а касније јајници су почели да падну мирно и скромно. Зашто јабука одбацује јабуке шта да ради, уместо да помогне да плодне плодове?

Знаци гладовања или биолошке регулације усјева

Пажљивим баштованом увек препознаје стање јабуке, шта јој треба. Ако се све агротехничке мјере спроведе на вријеме, онда су разлози пада јајника на неки начин, као и њихов временски распоред.

  1. Регулација плодова. Дрво избацује тачно толико плодова колико има довољно хране.
  2. Лоша опрашеност током цветања, нису формирани јајници.
  3. Падавши се као резултат развоја штеточина гусеница врта.
  4. Карактеристике сорте у смислу сазревања.

Регулација плодова значи да је јабука потребна стална брига током сезоне. Зашто пасти јабуке у јуну? Здрав стабло захтева да се стално снабдева храном. Истовремено, свака фаза развоја захтева сопствену исхрану. Дакле, у прољеће и до јула потребно је ђубрење азота. Редовно се одржавају сваке две недеље. Треба запамтити да се најактивнији мали корени не налазе у близини пртљажника, већ на нивоу границе круне дрвета.

Да бисте хранили, потребан вам је читав круг. Потребно је направити мале жлебове и испунити ђубриво за намакање. Можете извртати неколико рупа вијком леденог блока за зимски риболов и испунити храњиво рјешење у жљебовима.

План дрессингаКако хранити јабука током плодова, иу којој количини, можете читати на паковању мјешавина ђубрива или у референтној литератури. У августу је заустављено ђубрење са азотним ђубривом. Сада је интензивна асимилација калијума и фосфора. Ови елементи ће помоћи да се пуни жетве јабука и припреми дрво за зимовање. Калијум је главни заштитник дрвета у зимском периоду. Осим тога, у пролеће, мање напитака на таквом врту, не воли сок, где се повећава ниво калијума. Ако се врхунска обрада врши на време и редовно заливање јабуке, питање зашто се јабуке јабука распадају у јуну неће се појавити. Уши на јабуку и како се бавити њом читати у овом чланку.Превентивно лечење јабука

Да би се одржала добра жетва на здравом дрвету, неопходно је организовати обилно заливање баште. Међутим, са водозахвата, потребна је зрачење земљишта. Уз вишак влаге, воће се може одбацити.

Спаљивање јабука пре краја сезоне може значити зрење сорте. Стога, када садите јабука, требало би да узмете у обзир када долази до биолошке зрелости плодова и уклоните их на време.

Штеточине врта и борба против њих

Воћни желе на јабукуВелика оштећења врта узрокована је штеточинама. Међу њима треба истаћи инсекте који оштете плодове изнутра, уништавају комору за семе и узрокују легло плода. У августовском паду, често су само црвене јабуке. Разлог је штеточина јабуковог мољца. Мере за борбу против њега су познате. Али, ефикасност третмана врши зависи од карактеристика развоја инсекта.

Љубитељи баштенара треба да знају да лептир који је приказан на слици може оштетити дрво, попуњавајући своје ларве са до 700 плодова по сезони за два лета. Свако лептир поставља до 120 јаја. У току развојног периода гусеница штети 3 фетуса. Током лета, у јужним регионима, на северу, развијају се до три популације. Биологија лептира је таква да гусеница зима у кори дрвећа, биљних остатака и у земљи.

Цатерпиллар гусеницаУ пролеће пуца, а лет лептир се поклапа са завршетком цвета у врту. Године су продужене, у року од 39 дана од краја интензивног цветања, касније у зависности од временских услова, али је могуће до 90 дана. Стога, без хемијског третмана јабуче из штеточина у лето, врт може изгубити већину усјева.

Контролне мере против јабучног кашља:

  • чишћење и дезинфекцију стабала, контејнера и складишта;
  • прскање са инсектицидима на почетку интензивног лета лептира сваке генерације;
  • уградња феромонских замки;
  • коришћење препарата регулатора репродукције;
  • Узгој сорти који су мање склони на штеточине.

Јабучко дрво се бори као борба са мољцемЧишћење је неопходно не само за скраћене кругове, већ и за пилинг пеку, с обзиром да су гусенице скривене у било којој приступачној пукотини. Уништити их у зиму може се смрзавати на 30 степени пет дана. Стога, топла зима узрокује велики штеточина штеточина у пролеће. Истовремено, пролећна обрада баште ће мало смањити број људи.

Гусеница се претвара у пупу и завршава циклус развоја лептира само на крају цвијећа врта, када се појављују јајници, а тамо је гдје положити тестис. Представља полутранспарентну провидну капљицу око милиметра. Одлази се један по један на лист или везано воће. И само од више од сто. Због тога, када се појављују, лептирице треба уништити у првој седмици, све док немају времена да пређу до зидова.

Чишћење коре за пилингИнсектициди уништавају оне лептире које су већ исцрпљене. Али време њиховог појављивања је истрошено. Према томе, два третмана треба изводити интервалом од 10 дана. Лекови се користе хемијски и биолошки. Коришћење специјално припремљених препарата за појединачно третирање током масовног лета након цветања је ефективно. Предложени препарати инсергар (25% сп, 0,6 кг / ха) и адмирал (10% е, 0,6 л / ха) помажу да се број у првој генерацији смањи на незнатан.

Пхеромоне замке, посуде са течностима са воћним мирисом, привлачећи се на светлост, свако користи вртларце у борби за жетву. У овим замкама, жене се утапају, којима је потребна влажност и исхрана.

Потребно је очистити пале јабукеЦатерпилларс иду на пупчане пале јабуке. Због тога, гребен треба сакупљати и закопати дубоко у земљу, тако да газдинице не могу изаћи. У исто вријеме постављени су и пасови за скаче, од којих се газдинице редовно бирају.

Краће сорте јабуке су мање оштећене од штеточина. Стабилне се сматрају сортама као Антоновка, Пептин шафран, Теллисааре.

Да би добили потпуну жетву јабука са дрвета, потребно је створити услове за попуњавање укусних ружних јабука. Да бисте то урадили, храните, водите и заштитите од штеточина.

Спаљивање воћа са дрвећа – видео