жетву крушке сорти МусцовитеГрусха Москвичка опис и фотографија, која се могу наћи у Државном регистру сорти – прилично честа оцена зрелости у јесен. Одгајан је у Пољопривредној академији у Москви користећи саднице крушке Киеффер. Цвјећари су цењени због њихове ране плодности и стабилне плодности.

Опис сорте

цвета крушка МосквичкаОпис и фотографије крушке Москвичке могу се наћи на већини специјализованих ресурса. Посебно је био распрострањен на територији московског региона. Због релативно високе зимске чврстоће, крушка се може успешно гајити у већини региона Русије.

Ова сорта карактерише средње срезано дрвеће и густа средња круница. Већина скелетних грана се налази вертикално под благим нагибом. Кора је светло сива у боји. Пуцњаве дуж дебљине и дужине су средње, врло често закривљене средњом дужином. Цветни период је прилично касно.

воћне крушкеРазноврсност крушака Москвичка карактерише плодови средње величине широко облика крушке. Њихова боја је зелена са благим жућкастим нијансама са великим бројем поткожних тачака. Целулоза од белог воћа и одличан укус десерта.

Период избора крушака је у септембру. Знаци зрелости су светло жуте на пилингу. Рок употребе воћа на температури од око 0 ° може бити до 2-3 месеца. На собној температури, крушке се могу чувати не више од 15 дана.

сочно мирисно воћеГлавне предности ове сорте:

 • Плодност;
 • годишње плодно;
 • прилично високи приноси;
 • добра отпорност на болести.

Карактеристике и услови за култивацију

припрему јаме за садњу крушкеСакупљање крушке сорте Москвицхка треба изводити на отвореним, добро осветљеним местима. Она не намеће посебне захтјеве за земљишта, али се најбоље развија и усаглашава на плодним земљиштима с слабом киселом или неутралном реакцијом.

Место за садњу саднице хрушке мора нужно имати добро одводњавање. Стагнација влаге је јако штетна за крушке.

Приликом полагања копнене јаме, потребно је додати 3-4 канте добро ремонтираног стајњака, 1-1,5 суперфосфата, око 600 г калцијевог хлорида и 2,5-3 кг кречњака. У првој години након садње, у одсуству кише, саднице се морају залијевати. Једно дрво отприлике захтијева 2-3 канте воде.

Брига за крушке Москвичке у наредним годинама гајења састоји се у пролећној и јесеној примјени органских ђубрива једном у 2 године. У ове сврхе можете користити хумус или тресет са стопом од пола канте за квадратни метар. У јесеној примени се користе ђубрива фосфор-калијум групе.

Од посебности узгоја мусцоваца, вреди запазити своју самоподобу. Због тога је, поред њега, неопходно биљити опрашиваче. Сорте поллинатора за крушке у Москви су следеће:

 • Лиубим Иаковлев;
 • Бергамот из Москве;
 • Лада;
 • Ефимова је паметна.

Штеточине и болести

рак бактерија на крухуКрушку, као и свака друга култура, могу утицати различите болести или штеточине. Разноврсност Мусцовита карактерише висока отпорност на мрље и воћу. Међутим, у неким годинама њихове епидемије се још увек могу посматрати. Такође, од најчешћих болести крушке су следеће:

 • септориоза;
 • рђа;
 • бактеријски канцер.

За борбу против ових болести користе се специјалне хемикалије – фунгициди. На пример, можете користити “Скор”, “Бордеаук мик”, “Хорус” и низ других. За потпуну заштиту дрвећа, препоручује се да се изведе најмање 3 комплексна третмана.

Разблажите и примените све хемикалије у складу са приложеним упутствима. Ако су препоручене препоручене дозе, дрвеће може добити озбиљне хемијске опекотине.

Од штеточина у крушкама, најчешће су следеће:

 • крушка мољац;
 • леаф роллерс;
 • зелена апхид;
 • средња храста.

зелена апхидДа би уништили све горе наведене штеточине, користе се инсектициди. На примјер, Кинмикс, Искра, Актара. Примените их према приложеним примедбама.

Превентивне мере играју важну улогу у спречавању развоја болести и појаву штеточина. Од обавезних мера, посебно је важно приметити сакупљање и уништавање црва, јесењег чишћења гране и пртљажника од пилинга, сакупљање и сагоревање пада лишћа.

Као што се може видети из описа и фотографије крушке, Москвичка је тврдоглаво стабилно воћа. Свако може да га узгаја на својој локацији, а главна ствар је одабрати погодно место за садњу и обављати одговарајућу бригу о дрвету.

Како постићи плодове крушке – видео