Игор Љајов са јајимаШто се земљиште више користи за узгој усева, то постаје мање плодно. Усеви падају, без обзира на то колико су уложени уложени, али оно што се може узгајати није задовољно ни квалитетом нити количином.

Игор Лиадов, који живи на Далеком истоку земље, суочио се са истим проблемом, као и многим фармерима који су провели неколико дана у својој летњој резиденцији. Да би се са падом приноса који се користи за лице на фабрику авиона, који ради са најсавременијим технологијама Лиадов није, и одлучили да учине сваки напор да обнови плодности земљишта и постизање високе продуктивности на најнижим могућим трошковима рада. Ово је разумљиво – зато што би се посвећивао вашим омиљеним кревете летњи становник могао само викендом.

Теорија Игорја Лиадова

Резултати опсервација, проучавајући искуство страних колега и властити практични рад на двадесет квадратних метара били су рекордна жетва и стварање истински паметне баште. Технологија се показала изузетно једноставном и на први поглед слична методу америчког Јацоб Миттлаиер-а, предложеног крајем 20. века.

Међутим, за разлику од иностранству агронома, нуди за ђубрење биљке користе само минералних додатака Игор Лиадов определила органске и чак развили јединствену ауторску мешавину биљних и традиционалних ђубрива: растурачи и птичијег измета.

башта Игора Лиадова

Опште за две струје је изградња високих кревета, кутија, испуњених, укључујући и остатке биљака које су преживјеле своје вријеме. Због тога на месту нема неуредних комада комада, сви се крију у уским креветима и одмах почињу да користе.

Карактеристике уских кревета:

 • Ширина кревета је 60 – 100 цм, што је већ то препоручио амерички колега Лиадов.
 • Пролази на истој ширини упоређени су са гребеном, они су од 60 до 80 цм и могу се покрити кровним материјалом, плочицама, обичним песком и пиљевином. Ако је трава посејана у ходницима између гребена, онда се периодично исецује.
 • Локација кревета је стриктно сјевер-југ.
 • Међутим, зидови кутија у дворишту Лиадов-а могу бити израђени од било ког расположивог материјала: плоче, штедњачи, шкриљевци, блокови или блокови, у зависности од послова и могућности фармера.

Предности паметна башта Игор Лиадов

Главна предност методе је да се скоро двоструко повећава принос на локалитету у поређењу са традиционалном технологијом, када се усеви гајују на широким крововима на нивоу тла.

И. Ладов с жетвом

Међутим, постоје и друге позитивне тачке које привлаче Ладаову пажњу на растући интерес љетних становника:

 • Кутије су издржљиве, а њихово одржавање не траје много времена.
 • Невероватна башта Игора Лиадова погодна је за воду и понашање.
 • Влага унутар кутије не стагнира, али се не губи за влажење непотребних подручја.
 • Не захтевају лабараторно плетење трупла, посебно када се мулчирају земљиште под биљкама.
 • Плантаже су добро осветљене и активно проветрене.
 • Из кревета нема исхране хранљивих материја.
 • Сачува време и напор на ископавању странице.
 • Густи гребени треба да буду на дубини од само седам до десет центиметара.
 • На усеве не утичу штеточине и биљне болести.
 • Сваке године, можете лако променити места садње и планирати жељено суседство биљака.
 • Паметна башта Игор Лиадов због висине кревета даје власнику дацха стварну прилику да се саднице сјетва много раније.
 • Ако покривате кутију са филмом или ставите пластичне лукове, врт без додатних напора омогућиће да узгаја поврће у домаћој, али врло ефикасној стакленици.

Сеедлингс по методи Лијадова ради већ неколико година, а редовно је допуњавање биљних остатака и правилно извршено ђубрење његовог корисног века је тешко одредити.

Када се жетва усева, аутор идеје саветује сејање брзо растућих сидерата, што ће додатно обогатити земљиште у кутији. Када се сади, више није неопходно примењивати хумус или ђубриво, заправо, сам кревет је нека врста складиштења компоста.

Related  Упознавамо се са врстама и класама бундеве на фотографијама и описима

Како се постаје јасно, предности ложишта Игора Лиадова су бројне, али постоји само један недостатак. Ово је трошак рада, новца и времена у првој години када се пребацујете на необичну технологију.

Израда кревета

Кревети у паметној башти Игора Лиадова изграђени су у јесен и стриктно се стриктно сјевер-југ, а за њихову производњу можете користити све расположиве материјале од плочица и плоча до цигле или грађевних блокова.

Током мајсторске класе, коју је сам саградио Игор Љајов, користио је старе хлоде, од којих је кућа некада била изграђена, као и обрезивање плоча. Међутим, пре монтирања кутије, важно је одабрати одговарајућу платформу и поравнати је.

кревета од Лиадова

Тада су зидови будућег кревета чврсто, можда нешто дубље, постављени на тлу, поштујући правило да ширина кутије не би требало да прелази 120 цм. Дужина може бити произвољна.

Зидови међусобно морају бити срушени или сукани, тако да структура има чврстоћу, а на дну резултујуће кутије положи картон, што ће бити препрека свеобухватном, вишегодишњем корову.

кревети

Након што картона долази на ред танког слоја песка.

готов креветић

А онда је кутија обложена слојем грубих остатака биљака. Не заборавите на заштиту објекта од влаге и штеточина. Дакле, аутор технологије саветује да третира дрвену кутију са рацком, али безбедну воду базу за рад на отвореном.

кревети

Када се заврши слика, можете потпуно попунити корита сочно и фино отпада, врхова и листовима поврћа убрано, косили траву са травом или сламе, елиминисање вишегодишњих корова с коренима, што би могло да дају се пуца. Из горњих надлактица и хумуса, компоста и воде храњиву смешу припремљену ауторским методом инфузије Игора Лиадова. Горњи слој дебљине око 10 цм, у кутији је уобичајено земљиште.

Треба напоменути да се у сјеверним областима кутија треба повећати, ау јужним подручјима, како би се избјегао брзи губитак влаге, требало би да буде нижи.

богата жетваДобро је да се решите таквих кревета на местима где је пролећна поплава парцела честа.

Related  Вишња у предграђу – подређени јужњак

Због великог, око 30 цм, слоја органских остатака у Лиадовој башти, постоји сталан процес поновног везивања, што значи да је температура у дубини кутије повишена, али није критична. Биљке брзо дају мирне погаче и почињу да доносе плодове.

Уређење стакленика на бази лежаљка по методи Игор Лиадов

 1. На дужим странама кревета супротно једној другој, на удаљености од не више од једног метра, постављени су клапни.
 2. На овим клиновима стављамо крајеве пластичних цеви тако да преко кревета добијемо лукове.
 3. Структура је прекривена филмом или другим материјалом, пријем топлог заклоњеног кревета за рану култивацију широког спектра биљака и бобичастог биља.

стакленикСистем уских кревета који се користи у повртарству Игора Лиадова омогућава проширење биљног вегетацијског периода и добијање стабилно високих приноса, не обраћајући пажњу на временске прилике и карактеристике баштенске парцеле.

Важно је да се, како би се обезбедила вентилација и одговарајући простор, биљке засадиле на таквим креветима. Велики усеви, на пример, купус или патлиџан се постављају у два реда, а мањи, као што је црвенкаста или црни лук, на четири.

Додатна облога кухиње

Аутор технике сматра да је могуће повратити плодност смеше у кутију не помоћу хемијских адитива, већ уз помоћ специјално припремљених инфузија које садрже квасне гљивице и млечне киселине. Квас може послужити као квасац за смешу.

За три литра бунара узимајте пет кашика шећера и пакет сувог пекарског квасца. Текућа након два или три дана ферментације може се додати у укупну посуду, боље је чувати на хладном, тако да гљиве не умиру.

Рецепти за храњење од Игор Лиадов

Сви рецепти су дизајнирани за капацитет од две стотине литара. Композиције су инсистиране најмање недељу дана, а када се користе, разводе се, најмање два пута, у случају биљног састава, а још више када се користи ђубриво или ђубриво.

 1. За прву мешавину, биће вам потребно:
  • лопата пресеђеног пепела;
  • пола канте ђубрива или птичје одвода;
  • кантица трулог сламе или пали листови;
  • лопата од копривог земље, хумуса или перепревсхего компоста;
  • лопата чистог песка;
  • један литар ферментисаног млека или сиротке;
  • три литре храбрости.
 2. За другу инфузију, две трећине попуните посудом кошницама или косом травом, додајте две лопате пресеђеног пепела. Сада можете мешати смешу са водом и затворити цев са филмом. После две недеље производ је спреман, али пре употребе је узгојен од 1 до 10.
 3. Трећа мешавина обухвата једну трећину буреве ђубрива или ђубрива, која се сипа чиста вода, а такође је инсистирала и до две недеље. Инфузија ђубрива се разблажи од 1 до 10, а смеша са капом у проценту од 1 до 20.

Related  Како дуго држати руже у вази?

Кромпир и купус из Лиадова

Корени биљке у прекрасном врту Игор Лиадов увек имају све што је неопходно за раст и плодове, а угљен-диоксид произведен од бактерија се не губи, али одмах долази до корена. Његову улогу игра емитована топлота, што даје прилику да прими гарантоване ране жетве.

Корење и јагоде

Органска пољопривреда заговара Лиадов, омогућава вам да заборави хемијских адитива, да спроведе благ убирања и увек уживају користан квалитет плода његовог рада, не мислећи да после раста тло губи плодност и ускоро постати оскудни.

Видео: Игор Љаудов говори о својој башти (види од 40 секунди).