Naša dacha je na obrežju in dolgo sem sanjala o sajenju tam vrbe. Povezan je z otroškimi spomini, ko se je gostje moje babice vedno rad skrivala med dvignjenimi vejami ogromnega drevesa, ki raste blizu dvorišča s sivinsko zelenimi listi. Šele pred kratkim sem se naučil, da se ta vrsta imenuje srebrna vrba. Povejte nam, kje je kultura, kako hitro raste in kakšno skrb je potrebno.

srebrna vrbaSrebrna vrba je eden največjih predstavnikov družine vrbe, ki raste predvsem v obliki srednje velikih in velikih grmovnic. Toda vrba izgleda zelo impresivno: prvič, to drevo in zelo visoko (lahko doseže višino 30 m), in drugič, na deblo obod okoli 3 m neposilen za eno osebo, in v tretjem s premerom svojo krono včasih enaka skupni višini .

Kljub svoji velikosti se kultura ne najde le v naravi, temveč se pogosto uporablja tudi za krajinsko zasnovo parkov in celo zasebnih parcel. Kaj si zasluži takšno priljubljenost tega drevesa nesramnih dimenzij?

Willovo srebro ima veliko imen. Najpogosteje se imenuje bela ali jokova vrba, pa tudi belo pobeljena, molokitnikom, vetla ali Tristis.

Botanične lastnostivrba bela

V naravi, brez človekovega posega, vrba postane močno drevo z jokom krono in debelim trupom ali več osrednjimi poganjki. Vendar pa se z rednim sečenjem pretvori v debel visok grm. Mlade vejice so najprej olivno ali rjavkasto rdeče, z rahlo srebrno barvo. Sčasoma poganjki postanejo sijoča ​​in golo, zelena barva izgine. Podružnice so zelo prilagodljive in padejo na tla. Lubje na trunku grozi in postane sivo, v starejših vzorcih pa je prekrito z vzdolžnimi razpokami.

Bela vrba – dolga jetra in 100-letna drevesa je bolj verjetno pravilo kot izjema.

listiLepa jok krona je okrašena z majhnimi ozki listi z ostrimi nasveti. Omeniti velja, da je zgornji del rezila listov zelene, in dno – srebro, ki je dal ime na misel. Ta sprememba barve omogoča vrbe videz: v mirnem vremenu zeleno, vendar z dih vetra in listi začnejo mešati krono v postane spredaj tudi srebro. Do jeseni listje rumeno in rahlo dolgo padec.cvetoča vrba

Related  Viseče cvetlične postelje z lastnimi rokami

Konec aprila, ob istem času cvetenja listja, vrba cveti z majhnimi rumenimi kaktusi, v začetku poletja zrna semena.

Posebnosti rasti

Kot je znano, je vrba najboljša na vlažnih tleh v bližini vodnih teles, vendar je nezahtevna glede na sam sestavek tal. Letno rast drevesa je dobro, do višine 1 m, vendar se s pomanjkanjem vlage zmanjša. Za sajenje je bolje vzeti dobro osvetljeno mesto – vrba ljubi svetlobo.pozimi pozimi

Drevo se odlikuje po visoki odpornosti proti zmrzovanju in je popolnoma brez nadzora.

Skrb za vleko, posejano doma, je minimalna in je sestavljena iz takšnih dejavnosti:

  1. Redno zalivanje, še posebej mlade sadike in drevesa, ki rastejo stran od vodnih teles.
  2. Odstranjevanje in mulčenje krušča.
  3. S šibko rastno krmo nitroamophous.

Srebrna vrba je dobro oblikovana in jo je mogoče okrašiti s kakršno koli okrasno obliko. Razmnožujejo predvsem vrbe potaknjenci, ki se hitro ukoreninijo, vendar je mogoče, in seme način, ampak koren ji je zadel malo.

Video o pravilnem sajenju vrbe