Všeč mi je, da eksperimentišem in posadim vse, iz katerih lahko dobite kosti ali semena. Zdaj je na vrsti ogromen pomelo, pravkar dobil dobro sadje z velikimi kostmi. Sem posadil več kosov v lonec, šel prijateljsko in počasi odraščal. Vse bi bilo nič, potem pa slišali, da se rastline lahko raztezajo več kot 10 m. Zdaj sedim in razmišljam, kaj naj naredim s temi velikani v stanovanju? Povejte, kako pomelo raste? Ali je mogoče omejiti njegovo višino in kako dolgo čakati na plodove?

pomeloPomelo – radovednost med eksotičnimi sadeži, ki nas pripeljejo iz toplih robov. Nekateri se bojijo, da bodo ta ogromna sadja kupili z značilno aromo citrusov, zaradi strahu pred njihovo skrivnostno velikostjo in ne vedo, kaj jim okusijo. Vendar pa so ti strahovi popolnoma neutemeljeni, saj je sadje zelo užitno in okusno, poleg tega pa se počuti dobro doma, saj raste limone in mandarine v lončkih.

Vendar, preden skrijete velik kamen v tleh, je vredno vedeti, kako raste pomelo in kaj predstavlja kot kultura. Če pogledamo zelo veliko sadje, ni težko predstavljati, da ne bodo rasli na majhnem grmu in to je treba upoštevati pri načrtovanju rasti eksotikov v kadi. Vendar pa govorimo o vsem, kar je v redu.

Kaj raste pomelo?les pomelo

Pomelo sadje raste na zimzeleno drevo, ki se lahko izboljsa do višine 15 m. Drevo ima lepo okroglo krono in velike liste bogate zelene barve s sijajnim sijajem. Na vejah so majhne trne, vendar so tudi bukve. Pridelka drevo večkrat na leto: najprej na vejah cvetijo velike bele cvetove, nato pa na njihovem mestu po 5-7 mesecih dozori okusno sadje do 2 kg (nekateri osebki, ki tehtajo do 10 kg).cvet pomela

Užitno meso mesa: v strukturi je videti kot oranžna, vendar z večjimi rezinami, prekritimi z belim trdo filmom. Na vrhu kože pomelo. Barva in oblika sadeža sta odvisna od sorte. Najpogosteje na naših pultih so te vrste:

  • sferični Khao rog, meso sladko, belo, rumeno zelena;
  • kruhasto obliko Khao namphung, meso rumeno in sladko, lupino zeleno-rumeno;
  • sploščena žoga Khao paen, meso belo, s kislo, lupino rumeno;
  • kruhasto oblikovan Khao fuang, meso rumeno, kislina, koža zelena z rumeno;
  • v obliki krogle Thongdi, meso je sladko, roza, koža je zelena.

Sadež sam pripada družini citrusov in je ločena vrsta. Mnenje, da je pomelo – hibrid grenivke, je napačen. Nasprotno, gre za grenivke, pridobljene s križanjem pomela in pomaranče.

Pridelovanje granatnega jabolkapomelo v rastlinjaku

Kot toplozobna kultura v lokalni klimi se bromeliad ne raste, vendar se v prostorih pogosto dobro počuti, pa tudi v ogrevanih rastlinjakih. To se reproducira s kostmi, ki so zasajene v hranljivih tleh.soba pomelo

Zagotavljanje rastline z dobro razsvetljavo, toploto, redno zalivanje in vlago najmanj 60%, lahko dobite lepo dekorativno drevo. To je enostavno oblikovati, zaradi česar je mogoče zadržati aktivno rast in dati rastlin kompaktne dimenzije za sobo. Edini minus pomelo – cvetenje in plodovanje mora čakati najmanj 10 let. Če ste pripravljeni počakati, drzno posadite tropskega obiskovalca in uživajte v okusni žetvi.

Video o tem, kako rasti pomelo iz kamna