Jaz vedno vzgajam ohrovt. Imam veliko tega, zato morate prihraniti na očalih. Slišal sem, da lahko za to uporabite papir. Povej mi, kako sami izdelati lonce za sadike?

Februar za kmete in pridelovalce cvetja je začetek vročih por. Zdaj je pravi čas za začetek tako pomembnega posla kot rastočih sadik. Po pridobitvi semen in hranilnega substrata se postavlja vprašanje – kam sejejo? Izbira posod za gojenje sadik je preprosto ogromna: to so posebni pladnji, šotne tablete in skodelice za enkratno uporabo. Vendar pa vse zahteva finančne naložbe. V primeru, ko potrebujete veliko sadik, vprašanje varčevanja z denarjem ni najmanj pomembno.

sadike v kozarcu

In potem ljudski obrtniki pridejo na reševanje s svojimi idejami uporabe improviziranih sredstev, kot so časopisi. Iz papirnatega materiala lahko dobite priročne, praktične in poceni kozarce, korist vsake hiše pa so nepotrebne knjižice, katalogi itd. Vse kar je potrebno – stare časopise, malo časa in potrpljenja. Torej, kako naredite lonce za sadike iz časopisa sami?

Navodila za pripravo potov po korakih

Prvič, časopise je treba zložiti (ali rezati) trakove potrebne širine, odvisno od višine prihodnjega lonca. Če želite to narediti, dvignite list dvakrat dvakrat. Število papirnatih slojev v skodelici je odvisno od kakovosti papirja – tanek časopis je treba večkrat zaviti.

časopis

Za papirne skodelice je bolje, da ne uporabljate barvnih časopisov in sijajnih revij, saj oddajajo barvilo, ko je mokro.

Poleg tega boste potrebovali osnovo za dajanje skodelice oblike. Za te namene lahko uporabite stekleno čašo ali pločevinko, vendar je bolje, da zavržete plastično steklenico – vzmeti in neuporabno je, da se papir napihne.

Nadaljujte na naslednji način:

  1. Na osnovnem vijaku papirni trak ni zelo tesen, zato ga lahko vzamete ven. Z enega roba pustite vdolbino na dno.korak 1
  2. Levi rob časopisa se pritisne in tvori dno lonca.korak 2
  3. Odstranite obdelovanec iz podlage. Kozarec je pripravljen!korak 3

Related  Rastemo jutranjo slavo: čas sajenja v tleh

Nekaj ​​praktičnih nasvetov za nabiranje papirnatih loncev

posoda z očali

Če želite preprečiti odtekanje skodelice, lahko uporabite dve možnosti:

  • na stopnji, na kateri je časopis navit na podlagi, ga pritrdite z navojem;
  • preden nadaljujemo z ovijanjem papirja okoli podnožja, časopisni trak z robom poravnamo z zgornjega roba in ko je steklo pripravljeno, rahlo razprostrite rob na eni strani in ga zožite na drugo stran.

Papirnati pokrovi niso dovolj stabilni, zato je potrebno izbrati ustrezen vsebnik (2/3 višje od višine skodelic) in jih tesno namestiti drug poleg drugega. Lahko jih povežete z vrvjo po pršenju tal. Pomembno je, da ne zalivate sadik v papirnate lončke, sicer se bodo hitro mokre in razpadle.

Pri presajanju sadik lahko sadike zlahka izvlečete iz stekla in z njimi lahko posadite – za sezono bo papir imel čas, da se razgradi v tleh.

Očala iz časopisa, izdelana s papier-mache način – video