rotete stegg av bougainvilleaStiklinger av Bougainvillea – en av de raskeste alternativene på kort tid for å få en ny plante. Uten liten betydning er den faktoren at en ung busk med denne reproduksjonsmetoden kan blomstre så tidlig som neste år. Generelt er denne klatringbusken ganske snurrig og tar ikke rot godt. Men hvis alt er gjort riktig, vil ikke nye spire ta lang tid å vente.

Når skal du kutte?

Du kan avle bougainville fra vår til sen sommer. Imidlertid har det blitt observert fra praksis av erfarne blomsterhandlere at kvistene rotet i perioden fra mars til april er best egnet.

Hvordan velge riktig stengel?

Bare gode modne, lignified skudd er egnet for forplantning. I voksen bush gren velge i fjor, er det mulig å øke de unge, og det skråskåret slik at kuttelengde på mellom 7-15 cm.

Stalken skal ha minst 2 levende nyrer. Avstanden mellom nedre nyre og kutt er minst 5 cm.

For å akselerere røtter kan stengelen behandles i et vekststimulerende middel.

Hvordan rote en stilk?

Bougainville er oftest rotfestet i jorda, da det kan råtne i vann. For å gjøre dette trenger du:

  1. I et lite glass eller plast vazonchik 0,5 liter seng til bunnen av skumbitene. Det vil skape en luftbarriere mellom bunnen av beholderen og jord, gjennom hvilken vann ikke vil stagnere i jorden og under skummet til å renne, unge rotter og føle fuktighet, og vil bli tiltrukket til den. I tillegg vil det være varmt og behagelig med så “foring” stiklinger.
  2. Hell næringsstoffet, men lett jord (blanding av sand og torv) på toppen. Det er ikke nødvendig å tampe ned den.
  3. Det er godt å kaste jorden.
  4. Bruk en blyant, lage et spor og installer skaftet inn i det med en vinkel på 45 grader, nedsenking av den første nedre nyren. Tett ælt rundt den.
  5. Dekk beholderen ovenfra med et annet glass eller en pose.
  6. Sett på et varmt vinduskarmen, men ikke i sola, men i skyggen av en annen blomsterkrukke.

Nedre blader på stikkene før rooting kan avskjæres, og den unge toppskåret.

Når bakken i glasset er nesten helt tørr, må du fukte det.

Egenskaper ved transplantasjon av inngrakte steklinger

Når håndtaket er dannet røtter og fullstendig å fylle glassplaten, må det bli transplantert til et fast sted i en gryte av næringsrik og løst underlag.

Siden blomstens røtter er svært skjøre, når det transplanteres, er det umulig å komprimere jorden rundt bushen for ikke å ødelegge dem.

Å skynde med en transplantasjon er ikke nødvendig at den unge planten blir sterkere. Vanligvis tar hele rotasjonsprosessen 2-3 måneder.

Video om hvordan man skal kutte stiklinger i bougainvillea