hjemmelaget pottevarmerOm varmeren fra blomsterkruene hørte nok mange. På Internett finner du mange artikler om montering og bruk av en slik enhet. Disse artiklene lover at en så enkel enhet kan erstatte elektriske ovner, siden det varmer opp til 200OhC. Dens montering er enkel og tar ikke mye tid. For en stor plass virker en slik varmeapparat ikke, men for små rom, for eksempel et telt, et drivhus eller et drivhus, kan det brukes. Varmeapparatet vil hjelpe deg på en fisketur eller i en tur der det ikke er mulig å bruke elektriske apparater.

Siden en åpen stearinflamme brukes til oppvarming, er det nødvendig å ivareta sikkerhetsforanstaltninger. Ikke plasser apparatet i nærheten av brennbare gjenstander for å unngå brann.

Montering av varmeren

For montering trenger vi:

  • tre leirepotter med forskjellige diametre;
  • 8 skiver for tråd M10;
  • M10 bolt per 100 mm;
  • 8 muttere med tråd M10;
  • leire pan;
  • metall stativ (grill), for å sikre luft sirkulasjon;
  • varmeelementet er stearinlys.

Montering av enheten gjøres i henhold til dukkeprinsippet, det vil si at det er nødvendig å velge potter slik at de går inn i hverandre, og det er et gap mellom dem. I dreneringshullet i potten må du sette inn en bolt etter at du har slitt på vaskemaskinen på den.

Deretter er det nødvendig å sette en vaskemaskin på bolten fra innsiden av potten og fikse den med en mutter. Fest deretter en ny mutter og vaskemaskin for å sikre gapet, og fest den andre gryten på bolten på samme måte som den første, slik at avstanden mellom veggen og veggen på den første gryten er den samme gjennom hele diameteren.

Vi fikser den tredje potten på samme måte som den andre. Som programmererne sier: “Vi starter prosedyren på en syklus”, til pottene går tom. Det blir matryoshka fra potter. Deretter må du lage en improvisert radiator for bedre varmekonsentrasjon. For å gjøre dette, fest de to mutrene konsekvent, sett dem to skiver og fest dem med den siste mutteren.

Operasjonsprinsipp

Varmeapparatet fungerer ganske enkelt. Det er nødvendig å vende strukturen opp og ned og sette den på risten. Sett deretter et metallfat på en keramisk brett med stearinlys, som vil fungere som varmeelementer. Lys dem og vent til varmen sprer seg over varmeoverflaten. Den sterkeste konstruksjonen vil bli oppvarmet i sone av metallstangen.

Det er nødvendig å bruke vanlige keramiske potter uten glasur eller maling, da det ved oppvarming vil brenne og avgi skadelige stoffer. For brannsikkerhetsformål, fjern alle etikettene fra potten.