Spirea i landetLøvfisken i Spirea har vunnet blomsterhandlerens kjærlighet i lang tid på grunn av sin klagende karakter og unike utseende som planten kjøper under blomstring. Vel, hvordan kan du ikke bli forelsket i en snøhvit ball av vårkultursorter, som minner om brudens slør, der du ikke kan se bladene? Eller hvordan kan du passere de myke rosa roser av sommervarianter?

Det er mer enn 100 typer planter, alt fra varianter med miniatyrstørrelser (opptil 15 cm) og slutter med majestetiske busker mer enn 2 meter høyde.

Utvikle spiraea under makten, til og med til nybegynnere av hagesektoren. Det er godt etablert, krever ikke konstant oppmerksomhet og er i stand til å utvikle praktisk talt uten deltakelse av en person. Men at busken årlig lykkes med blomstringen, er det likevel å høre på råd fra mer erfarne spesialister.

Når kan du plante en spireea?

Alle typer spiraea har høy frostmotstand, men rotsystemet er overfladisk og danner urinrotten. Når det gjelder dette, er det visse nyanser av landing:

  • vårblomstrende varianter må plantes bare om høsten;
  • Varianter som blomstrer om sommeren, kan plantes både høst og tidlig på våren.

Vårplantering skal gjøres til bladen blomstrer, og høsten plantes til bladen faller av.

Hvor å plante?

For å spirea rikelig og fluffily blomstre, er det nødvendig å ta henne et solfylt sted på stedet. I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til at i noen år vil bushen vokse veldig mye, derfor er det viktig i begynnelsen å tildele nok plass til det.

Fra Spiraeus viser det seg en uvanlig vakker hekk. For å lage en tett vegg bør plantene plantes i en avstand på 0,5 m fra hverandre.

Hvordan plante en spiraea?

For å plante en frøplante, må du først forberede en plantepit. Det skal være minst 0,5 m dypt. På bunnen av gropen er det nødvendig å legge et dreneringslag slik at det tinede vannet ikke undergraver bushen. I den forberedte sporet for å etablere frøplantingen, sprer røttene, og rikelig vannet.

Sterk fordyre busken i jorden kan ikke, roten halsen skal holde seg over jordoverflaten for å unngå putrefaktive sykdommer.

Når vårplantering spiree, bør alle skudd forkortes med halvparten. Dette vil legge til rette for rask rotasjon og dannelse av unge sideskudd.

Hvordan bryr seg om en busk?

Generelt er spirea upretensiøs, men i visse aktiviteter trenger den fortsatt, som resten av floraen:

  1. vanning. Fuktig jord rundt bushen bør være oftere i blomstringsperioden og i tørke, for resten av tiden er det nødvendig å ikke tillate fullstendig tørking av jorda.
  2. mating. Etter at buskene blomstrer, legg til potash og fosforgjødsel. På slutten av sommeren, dekke buskene med humus.
  3. beskjæring. Tidlige vårblomster kan bare kappes etter blomstring, men sommeren spirea skal kuttes i mars, og fjerne halvparten av bushens høyde. I tillegg må sistnevnte periodisk fjerne den misfarvede inflorescence og kutte de gamle grenene en gang hvert tredje år.

Spiraeus: landing og omsorg – video