körsbärsfruktKörsbär är ett träd som kan bära frukt i hundra år. Men för att körsbären ska ge stora utbyten är det nödvändigt att ta hand om det ordentligt.

Val av söt körsbär

Vid plantering av en trädgård är det viktigt att välja de zonerade körsbärsorterna. I ett kallt klimat är de tidiga mogna sorterna bättre lämpade. Blomknopparna i den söta körsbären är känsligare för kyla än löviga. När våren fryser får inte grenens grenar lida, men blomknopparna kommer att frysa. Därför är det bättre att välja sorter med ökat kallt motstånd.

Korrekt landning

Körsbären bär ofta inte frukt på grund av felaktig plantering. Fruktträdets rothals kan inte begravas i marken. Det bör hållas på marknivå, och vaccinet ska höjas 10 cm över marknivå. Om rodnhalsen är för inbäddad i jorden, fördröjs trädets utveckling. Den söta körsbären kommer senare in i frukten, och bären blir mindre.

Platsen för plantering körsbär bör vara på södra eller sydvästra sidan av platsen. Det mesta av den lätta dagen på körsbären måste falla direkt solljus.

Frustrationsperiod av söt körsbär

Körsbär börjar bära frukt 4 år efter plantering. Trädet är fruktbart varje år. I full kraft börjar den söta körsbären bara bära frukt efter att ha nått 10 till 12 år, beroende på sorten. Gul körsbär kommer till fruiting innan sorten är röd eller rosa. Träet kommer att börja bära frukt tidigare, om plantan odlades i en behållare. För att påskynda införandet av körsbär till fruiting kan man ge god näring till trädet och applicera mineralgödselmedel till marken varje säsong.

Gödning och vattning

Körsbär gillar inte stillastående vatten. Detta är en torka-resistent kultur, så det är bara tillräckligt att vatten det tre gånger per år. Under körsbären 4-årig hällde 10 liter vatten per bevattning. Första gången vattnade under blomstring av blomknoppar, den andra – efter blomningen, den tredje efter skörden.

Related  İyi bir limon fidesi nasıl seçilir

På våren, när snön smälter, matas trädet med nitroammofos för att öka äggstocken. Söt körsbär är särskilt svåra att tolerera brist på kalium, så i början av maj, innan blommande, kalium och magnesiumhaltiga gödningsmedel införs i jorden. Efter blommande, igen potashgödselmedel, men redan med örtinfusion eller en lösning av organiska gödningsmedel.

På sommaren kan du plantera bönor, senap eller fazelia i stammarna. Sedan klippa det och försegla det i jorden.

Kvävegödsel under hösten är bättre att inte göra, eftersom den söta körsbären kommer att växa intensivt, kommer dess skott inte att ha tid att mogna och frysa på vintern.