frukter av hybridplommonTrots de olika sorterna av fruktträd arbetar uppfödare ständigt för att förbättra dem. Ett sådant resultat är en hybridplommon, som erhölls genom att korsa de bästa sorterna av körsbärsplommon med vissa typer av plommon, i synnerhet med kinesiska och ussuri. Det är så annorlunda än de moderna sorterna som moderna forskare slår ut en hybrid i en separat art, med stolt kallad rysk plommon.

Fördelarna med hybridet

Den erhållna odlingen var värd konkurrens även för de bästa sorterna av plommon och plommon. Bland de främsta fördelarna med hybridplommon:

  1. Smak och vikt av frukt. Nästan alla sorter av ryska plommon överstiger storlek och körsbärsplommon och en enkel plommon. Det finns även hybrider med frukt som väger upp till 100 g. När det gäller smaken dominerar den söta och sura saftiga massan.
  2. produktivitet. Från en vuxen trädhybrid kan du samla upp till 80 kg frukt.
  3. tidig utseende. I de flesta sorter mognar den första grödan redan under det andra året efter planteringen.
  4. Hög vinterhårdhet. Bland de ryska plommonens sorter finns också de som framgångsrikt odlas i norra regionerna. De tolererar frostiga vintrar bättre än körsbärsplommon. Även om det är frostbett, återställs trädet snabbt.
  5. Högt torkmotstånd. Hybrider kan växa i någon mark med minimal omsorg. De är inte krävande för bevattning, och en lång avsaknad av nederbörd påverkar inte trädets allmänna tillstånd.
  6. Stabilitet före sjukdomar. Till skillnad från enkla plommon verkar hybridplommon inte praktiskt sett av sjukdom, bara ibland uppträder skadedjur av bladlusen.

Den ryska plommon är vacker under blommande, och några av dess sorter tjänar som en riktig trädgårdsprydnad tack vare bladets intressanta färgning, som kan vara varierad eller röd.

En annan viktig fördel med hybridplommon är fröens höga groddkapacitet, vilket gör det möjligt att växa som grundstam för andra fruktträd

Related  Falošné bonsaje alebo ako urobiť tanuki z borievky

Några nackdelar med hybriden

Bredvid plusserna har hybrid alycha fortfarande flera nackdelar:

  • I motsats till plommon är det i hybridsorter svårt att skilja benet från massan.
  • När man växer träd i mittbandet, kan cortex blockeras;
  • det finns sorter där självfruktbarhet är partiell;
  • Eftersom blomknopparna av hybrider vaknar tidigt, lider de ibland av återkommande frost.

Dessutom är hybridsorter av plommon och plommon mycket svåra att bilda. De kräver mycket utrymme, för i sin form är de en trädbusk. Men även med dessa små nyanser överträffar den ryska plommon sina föräldrar i många avseenden och odlas av trädgårdsodlare både i södra och svalare områdena i landet.