globularni krizantemUzgajivači su uzgajali krizanteme lustera kako bi ukrasili cvjetne krevete u pejzažnom dizajnu. Nisu namijenjeni za zimovanje. Svake godine potrebni su grmovi, ili kopaju i pohranjuju na hladnom mjestu ili dobro pokrivaju zimi, mulching sa suhim cvjetovima. To će pomoći u zaštiti krizantema od zaleđivanja. Ako živite u sjevernim regijama Rusije, tada ćete rasti crvenom krizantemom samo u stakleniku ili stanu. Ovi cvjetovi su lijepe biljke. Ako su posađene u loncu za cvijeće, globularni grm će narasti jako i može se podijeliti.

Osobitost globularnog krizantema je slaba prianjanja reznica, stoga se ovaj cvijet propagira samo dijeljenjem majčinog grma.

Značajke rastućeg krizantema u otvorenom tlu

Da bi se krizantemski grm nalazio u obliku kugle, svaka 2-3 sezone mora biti podijeljena. Izbočine trogodišnjeg krizantema izvučene su u dva međuprostora. To potiče stvaranje kuglastog oblika grma.

Nije dopušteno uzgajati ovo cvijeće u poluobramu. Kad se krizantema zasadi na nedovoljno osvijetljenom prostoru, biljka počinje nestajati i odbaciti veliki broj pupova.

Za obilne cvjetnice krizantema treba biti posađeno na mjestu gdje izravna sunčeva svjetlost udara u grm veći dio svjetlosnog dana.

Gnojiva za krizanteme

Krizantema je biljka noćnog razvoja, raste samo navečer. U središnjem dijelu Rusije u rujnu, često su noćni mrazovi. Krizantemski grm ne podnosi prehlade. Stoga, ujesen mora biti transplantiran u staklenik. Iz istog razloga, krizantema se ne može nadvladati dušikom. Inače će brzo rasti i zamrznuti prije zimske hladnoće. Puno dušika nalazi se u organskim gnojivima: kompostima, humusom, humusom ili infuzijama na travi. Gnojiva se u proljeće uvode u tlo u vrlo malim dozama. Najbolja oplodnja za krizanteme je složeno mineralno gnojivo s povećanim udjelom kalij i magnezij, što ima pozitivan učinak na stvaranje pupova. Ako ne želite upotrijebiti kemijska gnojiva na svojoj web lokaciji, kalija možete nanijeti na tlo s pečenom bananom. Izvor kalija i kalcija može biti ljuska jaja. Zalijepite ga u tlo, a ljuska će postupno emitirati kalcij i kalij.

Tijekom formiranja pupova, krizantemi su osjetljivi na prašinu. Za sprečavanje gljivičnih bolesti potrebno je raspršivati ​​grmove s Bordeauxovom tekućinom i nanositi gnojiva koja sadrže magnezij u tlo.

Related  Hnojivo pre cesnak v lete – jaseň drevnaté