дестилација хијацинта код кућеХијацинте се лако могу одабрати. Чак и данас, добијене су нове сорте ових цвећа, јер су у великој потражњи током пролећних празника. Међутим, зумови се продају и на јесен. У неким регионима Русије продају се у зимским условима. Узимајући у обзир чињеницу да булбоус биљке не толеришу зимске мразе, зуби не могу расти на отвореном мјесту за било који одмор. Како би се ова биљка цвјетила у било које доба године, користите методу дестилације цвијећа.

Можете да возите било које биљке у раст, али не можете користити ову методу с семенским цвећем. Због акумулације храњивих материја у сијалици, хијацинте издржавају велики стрес да цвјећар излаже биљке. Сијалице које су пролећене растом у зиму или јесен су веома тешко коренити на отвореном на пролеће.

Можете почети дестилацију након периода одмора. Продавци почињу да избацују хијацинте у порасту два месеца пре почетка празника.

Хидропониц форцинг

После почетка периода одмора, сијалице зумбул су очишћене од остатака земљишта. Даље се постављају на хладно вентилирано место где се температура зрака постепено повећава са +10О томеОд до +15О томеЦ. Пет дана, сијалице не долазе у додир са водом. Затим, када је одмор завршен, сијалице се стављају на посебне палете са водом.

Веома је важно да вода додирне само дно сијалице, иначе ће вода цвети, а сијалица ће умрети.

Постоје посебни контејнери за присиљавање биљних биљки у виду пешчаног стакла. Сипајте воду у доњи резервоар и поставите сијалицу у горњу посуду. Када зумбул формира коријенски систем, његови корени спадају у резервоар воде. Комплексна минерална ђубрива се растварају у овом резервоару.

Код куће, уместо контејнера за дестилацију, можете користити теглу са уским вратом.

Када корени достигну дужину од 10 цм, цвет се помера у собу с температуром ваздуха од +24О томеЦ. Да би се убрзало цвјетање, зујати су постављени под флуоресцентно свјетло. Вештачко осветљење омогућава примање цвећа недељу дана раније. Да би се цвијеће што прије стекло, клијене сијалице се пресадјују у земљу. За дестилацију зубаца користите мешавину тресета, песка и врта перлита у једнаким размерама.

Related  Выращивание вкусной кукурузы на дачном участке

Пре сјемања протераних зубаца у отворено тло на пролеће, тло се оплови с крављим хумусом.