steder av klype pelargoner

Geranium refererer til de plantene som pricking er en viktig prosedyre for. Pelargonium vokser veldig fort og kan nå en anstendig høyde, hvis ikke gjort i tide til prishchipku. Selvfølgelig er den høye busken også vakker, men bare hvis det er nok sideskudd på den.

Men i de fleste tilfeller bidrar ikke selve geraniumet veldig mye. I tillegg blir stengene over tid, lignifisert, blomstringen reduseres, og blomsten blir redusert. Derfor er det viktig å holde en klype i tide for å stimulere utviklingen av nye grener og få en kompakt bush i stedet for en høy, blød stamme med et grønt toppunkt.

Ikke forveksle prischipku med beskjæring! Klemming er prosessen med å fjerne et vekstpunkt fra planten, mens ved kutting blir nesten hele skyten fjernet.

Utarbeidelse av verktøy

For prosedyren trenger du skarp nagelsaks eller en tynn papirkniv. De må desinfiseres med alkohol på forhånd.

I fravær av alkohol kan du tørke instrumentene med hydrogenperoksid.

Du kan også klemme blomsten med hendene, men det blir mer pent med saks.

Når og hvordan trenger jeg å gjøre prikken?

For å gå videre til dannelsen av geranium bør det være tilfelle når det allerede er 5-6 brosjyrer på unge grener.

Det er nødvendig å regne med grenen 5 blader og klemme (skjær med saks) vekstpunktet sammen med de gjenværende uutviklede blader. Senere vil nye nyrer vises fra bihulene, som til slutt vil bli til grener. Forresten, den første blomstringen på dem kan ses etter bare 2 måneder.

Hvis geraniumet har vokst på røttene, kan det også bli nippet – slik at busken blir enda mer frodig.

Related  Gojenje kumar v vrečah (video)

Hvordan forynge en gammel plante?

Noen produsenter planter geraniumet i det åpne bakken med sommerens tilkomst, og bare stikkene fra den er rotfestet i høst, og fornyer blomsten. Hvis det ikke er en slik mulighet, eller det er bare synd å forlate en vakker busk utendørs, kan du oppdatere anlegget ved hjelp av kardinal beskjæring.

Det skal utføres etter blomstringen, men ikke senere enn desember – fjern tørre blader og peduncles og kutte av strakte grener med en tredjedel.

Hovedbeskjæring for form og forbedring av blomstringskvalitet utføres i mars.

Klem pelargonet riktig – video