хибискус собаСоба хибискус је брзо растућа биљка. Овај предивни цвет може да порасте до висине до 2 м под повољним условима. Гајити хибискус у пешчаној иловној земљи. Зими, биохумус или друго органско ђубриво се уноси у земљиште. Такође, током зиме, хибискус се ставља под вештачко осветљење. Светлосни дан хибискуса треба повећати на 15 сати дневно.

Собни хибискус не толерише стајаћу воду, па га треба посадити у посуду са дренажним рупама. Без дренаже воде, коријен систем цвијеће ће се гнути, а собни хибискус ће умрети. Поштујући сва правила за бригу о овој невероватној биљци, постаћете јак цвет, који се може смањити већ у другој години након садјења у посуду.

Сечење бербе

За размножавање, потребно је да изаберете дугачку полупруговану грану. У одговарајућој грани мора бити најмање 8 листова. Сваки крстни лист треба да буде засићена зелена боја. Листови ће бити бледо зелени ако биљци недостаје светлости. Ако сипате превише унутрашњег хибискуса, његови листови ће постати жути.

Гране слабе биљке нису погодне за ширење. Да бисте припремили сечнице, морате створити угодне услове за затворени хибискус. Ставите бледи цвет на сунчан прозорски појас и исечите заливање унутрашњег хибискуса ако су јој листови постали жути.

С временом, боје лишћа ће бити обновљене, а биће могуће сакупљати сјеме. Сесеви хибискуса се изводе пре цветања кућишта. Да бисте исечили сечнице, грана се пресече на 10 цм сегмента. Уклоните доње листове са потеза и завршите педунцле.

Корење одрезака

Роот хибисцус сечења у води или неплодни супстрат. За припрему подлоге користите један дио ниског тресета и четири дијела калцинисаног ријечног песка. Ово тло се сипа у посуду за саднице са дренажним рупама. Ставите стаб у земљу тако да је доњи вегетативни пупољка 2 цм изнад нивоа тла. У року од 10 дана, ручица је добро залијевана. После две недеље, он ће узети коријене, а потом се трансплантира у посуду са плодним земљиштем. За сендвич биљке, песковито иловнато земљиште са додатком биохумуса је добро прилагођено.

Related  Clematis – anggur berbunga di taman (video)

Да се ​​садница брзо развија, поставља се на јужни прозорски појас, а површина тла је посута перлитом. Овај мулчарски материјал неутралише споре гљивичних болести, тако да млади хибискус неће патити од “црне ноге”.