култивисање редквице у плочама за јајаРадић расте сваки баштован, јер ова баштенска култура – једна од најпрестижнијих. Поред тога, сазрива раније од других поврћа, а код малих коренина корена има читав низ корисних супстанци.

Обично је сељак посадјен креветима, а након пораста сјемена, пужеви се исцрпљују како би се избегло задебљање, јер ће уз превише тло садње бити врло плитко и ићи у стрелицу. Али изненађени летњи резиденти, а потом су дошли како да олакшају свој посао – биљке расте у обичним плочама пресованих папира, у којима се продају јаја. Такви касети су одлична (и јефтина) алтернатива посебним касетама, јер имају и ћелије.

Каква је употреба касетних касета?

Осим глатких и прелијепих кревета, култивација редквица у таквим импровизованим касетама има и друге предности:

  • погодно је сјести мала сјеме;
  • пуцке не морају да се танке;
  • слетање не треба мучење и омекшавање;
  • не треба уклањати коров због њиховог потпуног одсуства.

Како припремити кровни лежај?

Пре него што почнете да биљите, потребно је да припремите касете. Да бисте то урадили, с једне стране изрезите врхове ћелија са оштрим клерикалним ножем на сваком лежишту. Треба да се добије кроз рупе од исте величине.

Сада директно копати у кревет и фино подесити тло раке како би површина била равна.

Место под плантажом редкве би требало однети на сунчаној страни локације.

Припремљене кесе чврсто сложене једна поред друге у ископаном и изравнаном подручју. Боље је то учинити у једном реду, тако да би било погодније водити рачуна о пуцима.

Подлоге треба лагано притиснути у тло тако да протуку кроз рупе у касетама. Ако то није учињено, семе може да се увлачи под лежиште.

За касете које не вуку ветар, морају их поправити. У ту сврху можете користити жицу од које ћете направити мале спајалице.

Сејање семена у касетама

У сваком прорезу, кроз који се земља пробудио у касетама, изложите једно семе. Када су сви плочице попуњени, попуните их земљом и обилно га сипајте.

Уместо тла, можете користити песак.

Лако брига за плантаже

Сва додатна брига за редквицу је у редовном заљењу. Први путови ће се појавити за недељу дана, а затим ће редквица активно расти коријене, не остављајући у горње и без пуцања. На крају крајева, и место и осветљење у касетама је довољно. И жетва је врло једноставна – само повуците грмље изнад врхова, а редквица оставља послужавник без много потешкоћа.

Related  Technologie van het kweken van Jeruzalem-artisjok voor het verkrijgen van de maximale opbrengst

Видео о растућој редквици у касетама