пилетинаЗа одржавање месних – јајних пасмина пилића или бројлера неопходно је опремити кокошку кокошку. Ако планирате да пилиће одржавате током цијеле године, боље је направити паддоцк у затвореном простору. Такође је пожељно направити карантинску зону. За пилиће су зграде. Да би уштедели струју у колибу, инсталиран је аутоматски систем који контролише укључивање и искључивање светлости. Боље је користити инфрацрвене сијалице за грејање пилећег колача, јер дају највећу количину топлоте.

Уређење зоне сталног одржавања

Зона сталног одржавања је место где ће пилићи највише остати у току дана. За његов аранжман можете користити стару посуду за сухом терет. Изложена је на месту поред ограде и покривена је обичним поликарбонатним кровом. Такав кров омогућава сунчеву пролазност у будућу пешачку зону, истовремено штити кокошке од дивљих птица и падавина, тако да ће у зони ходања увек бити чиста.

Након што је кров спреман, у зони трајног одржавања потребно је бетонирати под, у супротном ће пилићи копати земљу и постати прљав. Поред тога, постоји ризик да се глодари могу наћи у кући кокошака са земљаним подом. Под се сипа танак слој цементног малтера, а како би се осигурало да пилићи нису хладни, бетонски покривач је прекривен пиљевином. Облик струготине треба да буде 20 цм.

Куп треба редовно чистити. Највећа количина легла се акумулира испод перова, тако да би слој пиљевине требао бити мало дебљи.

Уређење склоништа и кавеза за кокошке с поломљењем

Насес су места где пилићи спавају. Дрвени стубови се, по правилу, користе као склоништа. Под рупицама поставите решетку. Да би се олакшало чишћење, све склоништа морају бити уклоњиве.

За младе животиње и пилиће са млатењем неопходно је опремити поједине ћелије са коритима за храњење и посудама за пиће. Најчешће се користе хранилице за бункер. Како би се избегло ширење хране, храначи су подигнути 10-15 цм изнад пода.

Користити у систему хенхоусе класе, клетке са младим животињама смештеним изнад главне стоке. Два месеца након чувања младих у одвојеним кавезима, трансплантира се на главно складиште. Овим методом држања између пилића неће бити борби.

Доњи слој се може подијелити на зону користећи мрежу, чиме се ствара карантинска зона и зона за пилиће са бројем. За размножавање, боље је направити мале склоништа.

Related  Kompetent omsorg for havtorn vil gi en rikelig høsting

Зона пешачења зими покривена је церадом око периметра, што пружа додатну топлотну изолацију.