лимунске садницеЛимун је егзотична биљка цитруса, која се у земљама ЗНД користи само као просторија или канцеларијска декорација. Велики зелени лимунови листови молимо егзотичне навијаче. Узгајивац, одрастао од семена, достигао велику велицину за пет година, али плод се неце појавити на њој. Чак и ако добро добро оплодишете такву биљку, она не ђубрише пре 10 година касније. То је због начина на који се цитруси напајају.

Цитрус, због своје посебне структуре, може живети до стотину година са потребном количином влаге и сунчеве светлости. Нутријенти и микрохранци се акумулирају у лиснатој плочи дрвета или грмља и, ако је потребно, врате се у коријене. Овај начин исхране дозвољава цитрусима да складиште и уштеди влагу, азот и магнезијум, који пружају снагу расту нових плодова и плодова током лета.

Сви храњиви састојци стално круже унутар лимуна. Да би се почели први плодови грмља, када су све листове грмља испуњене неопходним микроелементима. С обзиром да биљка из семена сваке године даје нове погаче, период плодности неће доћи прије више од десет година. Да не би сачекали плодове, потребно је толико дуго да бирају квалитетно сјеме лимуна, које це бити укоцене на стоку.

Боја листова

Када купујете собу лимун, обратите пажњу на боју биљке. Све плочице листова цитруса треба да буду једнообразне зелене боје. У зависности од врсте лимуна, на врховима лишћа могу бити светло жуте мрље. Кров листа може такође бити жуто.

Ако су листови лимуна прекривени тамним жутим мрљама или имају неуједначену боју, онда је боље да не купите такве сјеме. Стајали су на сувише сунчаним местима, што смањује вјероватноћу плодности или је погођено гљивичном болешћу.

Инокулација

Квалитетни садници лимуна треба да буду три године. Култура мора бити засадјена на станишту дивљих или других цитруса. Пажљиво прегледајте погон на куповину, ако нема знакова вакцинације, лимун неће донети плод.

Морају се формирати калемљено саднице. У природи је лимун биљка грмља, али људи воле да формирају дрво из круне. Вакцина за биљку на прозору треба да буде на висини од 10 цм. Вакцинацијски печат за вањску постројење може бити већи.

Related  A planta mais duradoura e útil é a tamareira

Роот систем

Семење лимуна треба да буде у тесном контејнеру. Због начина на који се послужује храна, лимун неће донети плод док не формира густу земљу. Када купити коријенски систем биљке мора бити прекривен земљом.