topla postelja za toplo posteljoNi dobičkonosno, da bi na površini majhnega območja opremili rastlinjak, ker stacionarna zgradba zavzema veliko več prostora kot toplogredni plin. Moramo skrbeti za rastlinjak, barvati leseno oporo, tako da se deske ne izsušijo.

Zato je veliko poletnih prebivalcev, ki na svojem ploskvi uporabljajo topla postelja, uredijo miniaturne rastlinjake za paradižnike in druge pridelke. Ta rastoča tehnologija vam omogoča, da sadike sadite na postelji dva tedna prej in zato – do žetve sredi junija. V rastlinjaku lahko rastejo termofilne rastline, tudi če živite v hladnem ozračju.

Vgradnja lokov na toplih posteljah

Morate namestiti loke na postelji. Da bi to naredili, je leseni okvir toplega obliža gnano v tla s kovinskimi zatiči, ki bodo služili kot podpora za loke. Podporniki so nastavljeni na enaki razdalji med seboj.

Potem polijejo polietilenske cevi za hladno vodo.

Če je širina tople postelje 1 m, uporabite cev dolžine 2,5 m. Tako bo višina končne rastlinjaka 1,1 m, kar je dovolj za paradižnike. Če želite na postelji posaditi kumare ali druge visoke posevke, uporabite 5 m dolžine cevi.

Ko so loki nameščeni, jih morate dodatno okrepiti. Če želite to narediti, uporabite debelino snopa 50 mm, ki je nameščena navpično na sredini končne luknje. Nastala podpora je pritrjena z vijaki.

Končni nosilci so prekriti s folijo iz polietilena, ki je pritrjena z ograji. V primeru toplo vrtno posteljo je film pritrjen z lesenim trakom.

Ko so končne podpore pripravljene, morate poravnati vse luknje pod ravnijo. Za to je ena stran vsakega loka privita na telo tople postelje, nato pa je na loku pritrjen osrednji vodilni žarek. Vlečena je do končnih lokov.

Po izravnavi pod nivojem vseh lokov so tesno pritrjeni na telo toplo posteljo. Na razdalji 25 cm od sredinskega nosilca sta vijačeni dve drugi plošči, ki sta potrebni za udobno podporo prekrivnega materiala.

Related  Tender a pretrvávajúca krása záhrady – veľkokvetá opadavá azalka

Po izgradnji nosilcev mora biti rastlinjak prekrit z belim zaščitnim materialom. Ta metoda gojenja ima številne prednosti:

  1. V notranjosti vroče vode vlaga traja dlje, zato vam ni treba mulčati postelj.
  2. V rastlinjaku je stabilna temperatura, tako da lahko pridelujete toplotno obdelane rastline z rastlinjakom tudi v hladnem podnebju.
  3. Za dobro rast paradižnik potrebuje prezračevanje. Stranski žarki omogočajo odpiranje filma za dostop do svežega zraka.

Prednost dizajna toplogrednih plinov je, da jo je mogoče razstaviti in premakniti v drugo toplo obliž za naslednje leto. To vam omogoča, da opazujete kolobarjenje.