proizvodnja krme za perutninoKrma za perutnino lahko naredite sami, potem ko ste kupili vse komponente po veleprodajni ceni. To mora biti uravnotežena osnova za krmo, ki jo sestavlja najmanj osem komponent. Priporočljivo je, da se v sestavo živalskih beljakovin, ki se prehranjujejo doma, vključi, kar je potrebno za dober utež perutnine.

Načela mešanja piščancev

Piščanci potrebujejo energijo za dobro rast, zato je treba prvi teden hraniti z mešanico krme. Vsebuje več kot 20 vitaminskih nečistoč, ki jih ne morete kupiti v maloprodaji.

Krmno krmo lahko zamenjate z domačim. Če želite to narediti, morate rdeče in rumeno proso zmešati v enakih razmerjih, dodajte mešanici dva dela pšenice. To je osnova mešane krme. Nato dodajte mešanico žit:

  • 20% ovsa;
  • 10% pšeničnih otrobov;
  • 2% sončničnega zdroba;
  • 18% koruze;
  • premiks za piščance.

Uporaba namesto oljne pogače sunflower obrok je nemogoče. Vsebuje samo 1% rastlinskega olja, medtem ko je pri torti njegova vsebnost okoli 20%.

Krma za kokoši nesnice

Za sestavljanje krmne osnove kokoši nesnic namesto sončničnega obroka uporabite lupino. Ta dodatek bo piščancem zagotovil kalcij, kar je potrebno za oblikovanje jajčne lupine.

Pšenični otrobi v krmi za plasti, ki jih ni potrebno dodati. V krmi se delež koruze poveča na 25%. Spodbuja obarvanje rumenjaka. Delež ovsa se zmanjša na 15%, preostala količina pa napolni s polno proso. Njegov delež je 8%.

Odstotek sestavin v krmi za kokoši in kokoši nesnice se lahko spremeni z dodajanjem zelene hrane, na primer listov hrustljave, regrata ali koprive.

Za dobro telesno težo se odstotek proso zmanjša na 5%, na krmo pa se doda 3% mesne kosti ali ribje moke.

Krma za piščance

V hrani za pitovne piščance ni treba dodati lupine, je zamenjana z mesno-kostno ali ribjo moko. Njegov delež v taki krmi bi moral biti 5%. 20% koruze in 10% ovsa se doda v krmo, preostala količina pa se polni s polno pšenico in otrobi v enakih deležih.

Related  Blomst av lycka Stephanotis eller Madagaskar jasmin i vårt hus

Tudi premik za piščančje meso se doda v pitno pitje. Če mesno-kostne ali ribje moke niso naprodaj, lahko perutninsko meso dodate v hrano, ki jo je treba kuhati. V nastalo bučo namočeno zrnje.

Če piščance držite v odprtem kletki, lahko nadomestijo pomanjkanje živalskih beljakovin z jedjo deževnikov.