calla tuberous och rhizomeAlla inomhusväxter, som efter en fas av aktiv utveckling och riklig blomning kommer viloperiod, behöver en speciell, försiktig, vård. Vid denna tidpunkt stoppar blommorna tillväxtprocesserna, och de ackumulerar styrka, för att behaga sin blomning igen nästa säsong. Om du fortsätter att rikligt vattnas och gödsla dem kommer växterna inte att kunna vila, kommer de att försvagas, vilket kommer att påverka inte bara deras utseende, utan även på blomningen, som aldrig kan komma. Det är inget undantag och rum callas, eftersom de återigen bildar stora och vackra peduncles, de behöver en andning.

På grund av det faktum att callas är av två slag (rhizom och knöl) har omsorg för dem betydande skillnader. Det är inte mindre viktigt att viloperioden hos dem kommer vid olika tidpunkter. Låt oss ta reda på vad man ska göra med varje art.

Hur och när vilar rhizomen ångest?

Callas, där rotsystemet bildas i form av en tjock stamstock, blommar på vintern respektive, på sommaren vilar de.

Till rhizomplantorna är den calla etiopiska eller den vita vinge – närmast släkting till vilda representanter för dessa blommor med en vit slöja. Det finns också “färg” sorter, där skytten har en ljus färg.

Med tillkomsten av sommaren slutar blommorna växa, och löven börjar blekna. Vid denna tidpunkt minskas vattningen, och krukan tas ut i friluft – på balkongen eller på sommarterrassen.

I juli bör anläggningen transplanteras in i en ny grogrund och sätta i en väl upplyst plats, där det återigen kommer att börja röra sig till tillväxt, och kommer att förbereda för nästa blomning.

Om det är en rhizomatous trädgård Calla, är det nödvändigt att gräva i september, tillsammans med en knöl på jorden och lagras hela vintern i ett torrt och svalt, vattna ibland, så att inte torkat upp jorden. På våren sätter de henne tillbaka på blomsterbädden.

Related  Kŕmenie rýb v rybníku

Hur man organiserar en viloperiod för tuberous callas?

Efter blommans blomning torkar bladen också upp. Då måste du skicka dem till vila:

  1. Trädgård tuberös calla grävde i slutet av september, tvättades knölar och inkuberades dem under 2-3 veckor i ett rum med en omgivande temperatur av 5 till 10 grader, så att näringsämnen från bladen till rotsystemet omkopplas. Då skärs lövresterna och knölarna sänds till förråd till våren, efter att de har tvättats igen och torkats. Store Calla nödvändigt, förpackade i papperspåsar vid en temperatur som inte är högre än 7 grader (t ex i den nedersta lådan kylskåp).
  2. Tubers av inomhus callas kan också tas från en kruka och förvaras i kylskåp eller kvar i en kruka, men lägg det på en sval plats. På våren transplanteras de väckta knölarna i färsk jord och de separeras om det behövs.

Video om viloperioden i calla