prickly pear cactusKaktus blant blomsterhandlerne er bedre kjent som en romkultur, lystløs og i behov av varme. Men det er blant dem slike originaler, for hvilke landing i det åpne bakken ikke representerer noe spesielt. Disse inkluderer stikkert pære – en av de mest frostbestandige kaktusene, mye brukt for dyrking i hagen, ikke bare i de sørlige områdene i landet, men også i midtbeltet. Hva slags mirakel er dette, og hvordan klarer han seg til å holde seg levende etter å ha vinteret på blomsterbed?

Moderlanden til den stikkende pæren er Peruens høyland, der snøen ligger, så kaktusen er så hard og føles bra i vårt klima.

Beskrivelse av arten

Opuntia er en ganske høy plante, noen eksemplarer vokser så store som et helt tre. Krypende eller opprinnelige skudd består av flate, men kjøttfulle “ører” og er dekket med skarpe store torner.

Blomstrer priklig pære fra midten av våren til begynnelsen av høsten med delikate gule blomsterblokker med en tykk bunt av stammer i midten. Det finnes varianter med oransje eller røde blomster. Hver knopp varer en dag, hvorpå den forsvinner, men det er mange på bushen. Etter blomstring på knoppens plass dannes frøene, som kaktuset multipliserer ved selvsåing. Du kan også få en ny plante av stiklinger.

Fruktene av stikkpærer ligner en stor plomme. De er spiselige.

For vintering, er den stekte pæren forberedt grundig:

  • før begynnelsen av store frost, mister den fuktighet;
  • rynket;
  • ligger ned på bakken.

Frostene brister således ikke det en gang saftige plantevevet, og snø i tillegg havner og beskytter kaktusen av enhver høyde. Med vårenes begynnelse begynner røttene å pumpe vann, ørene stiger og begynner å vegetere.

Related  Alt du trenger å vite om voksende kål

Blomsterkrav for pleie

Opuntia er en av plantene som elsker konstantitet. Det kan vokse lenge på ett sted, hvis det er riktig valgt. Plantekaktusene skal være på det solfylte stedet i hagen, der det ikke er noe utkast og stagnasjon av fuktighet. Sistnevnte er spesielt viktig fordi kaktusen har fuktighetsholdende vev, og når det er rikelig i jorda, begynner det å rote.

Sandy jord er å foretrekke for å vokse prikker pærer.

I løpet av vårsommerperioden trenger kaktusen rikelig vanning og gjødsling to ganger i måneden med mineralgjødsel. Med høstens begynnelse blir vannet redusert og blomsten er ikke lenger matet, slik at den kan forberede seg på vinteren.

Video om kaktus som overvintrer stikk pære