epifytisk orkididdendrobiumBredvid phalaenopsis orkidéerna på blommodlarens fönsterplattor kan du se dendrobium oftare. Denna ursprungliga stiliga mannen lockar uppmärksamhet med en rik färgning av löv och ovanligt blommande. Växa det är inte så svårt att känna till grundprinciperna för vård av orkidéer och överväga vissa egenskaper hos blomman.

De karakteristiska skillnaderna mellan dendrobium och orkidéer

Till och med nybörjaren av blomverksamheten kommer att få svårt att förvirra phalaenopsis och dendrobium, eftersom det senare skiljer sig från utseende:

  1. I kontrast till orkidén med sina stora breda blad i dendrobium är bladplåtar lansformade – de är långsträckta och långa.
  2. Dendrobiumens löv ligger på en hög stam, som består av segment. Orkidéen släpper ut dem från uttaget.

Blomningsperioden för dendrobium uppträder på våren, medan orkidéer brukar blomstra närmare på vintern.

Varianter av en blomma

Dendrobium har många arter, vars totala antal överstiger 1500. Arter kan delas in i två undergrupper:

  • människor från Centralasien (som behöver viloperiod på vintern);
  • blommor kommer från troperna.

De flesta växter bildar lila blomställningar, vissa sorter avger en delikat doft av hyacint under blomningen. Det finns små sorter med hängande löv, och vissa representanter kan växa till gigantiska proportioner som för orkidéer.

Bland jättarna är värt att notera dendrobium Muscatine, han släpper stammen till 1 m i höjd och längden på peduncle är ca 30 cm. Växten blommar med gula blomställningar.

Hemma kan bara vissa arter av dendrobium växa.

Vård av växten

När du odlar dendrobium till det, kan du tillämpa samma principer om vård som för orkidéer. Små skillnader existerar under blomningsperioden, vilket i kulturer inte sammanfaller.

Med början av våren och utseendet på de första blomställningarna måste dendrobium utföras intensivt. För detta, var 10: e dag, utför matning på bladet och stammen med speciella preparat.

“Förbättrad näring” måste införas även om växten inte blommar.

För regelbunden bevattning av blomman, använd stående regnvatten uppvärmd till en temperatur på 40 grader. Så det absorberas bättre av epifytiska orkidéer.

Related  Кролиководство для начинающих

Funktioner av växande dendrobium – video