hur man grödar unga träd för god video tillväxtBeskärning är ett av de viktigaste sätten att vårda och förbättra kvaliteten på fruktträd. Beskärning görs på våren, sommaren och hösten med sikte på att den korrekta bildningen av kronan, stimulering av tillväxt och fruktbärande träd, ta bort onödiga, brutna och sjuka grenar.

Systematisk beskärning och formning av unga träd gör det möjligt att odla träd rätt storlek med en stark stam, korrekt skelett och frisk frukt.

Träets svaga årliga tillväxt kräver hårdare beskärning, och ibland skär också en eller flera stora grenar från kronan. Sår efter beskärning enligt reglerna behandlas med en trädgårdskrok i syfte att snabbare läka och bättre regenerering av veden.

Den presenterade videon berättar om hur man ordentligt beskärda unga träd i början av våren före fruiting och för vad det ska göras. I videon visar en erfaren odlare av landnings beskärning tekniker för att förbättra träd näring och fixa sin struktur i tid.

Vetenskapliga bevis visar att regelbunden kompetent beskärning av fruktträd ibland ökar produktiviteten, föryngrar och läker själva anläggningen, utan bidrar också till det bästa av sin tillväxt och utveckling.

Vårt arbete på beskärning av träd i trädgården utförs bäst i slutet av frost och fram till blommande – i mars eller april.

Hur man grödar unga träd (video)

Related  İlkbahar ve sonbaharda beyaz badanalı meyve ağaçlarını koruyun