sunne og næringsrike grønnsakerHvilke grønnsaker er mest nyttige? Hvis du allerede har bestemt deg for å danne hagen din, så hvorfor ikke velge de mest næringsrike variantene?

Når det gjelder å øke vår fremtidige mat, tenker vi ofte på hvor ofte og hvor mye høst det kan høstes. Dette er ganske logisk, men næringsverdien av huset grønnsaker og frukt bør settes på første plass. Til slutt er å få de nyttige produktene den viktigste oppgaven.

Ideelt sett er det anbefalte kulturen i hagen delt inn i tre typer: en tredjedel – grønn, en tredjedel – fargede grønnsaker som gulrøtter og søtpoteter, og den siste komponenten – svovel-rik mat (f.eks kål eller løk).

I denne kombinasjonen har grønnsaker maksimal sammensetning av næringsstoffer, hvorav 17 er uunnværlige for menneskers helse. Kalium, kalsium, vitaminer B12, A og D er de viktigste av dem.vi vokser best i våre senger

Eksempel på en liten hage med nyttige senger

Denne hagen krever to parallelle hevde senger, delt inn i 8 seksjoner, for å imøtekomme alle grønnsaker i henhold til følgende planteplan:

  1. Tidlig spinat, og deretter blomkål (etter oppsamling av spinat).
  2. Prei plantet med gulrøtter.
  3. Endiv i kombinasjon med kål.
  4. Løk, og deretter rope (etter høsting av løk vil bli høstet).
  5. Brokkoli med kålkål.
  6. Kinesisk kål, plantet med chard (en av beteslagene).
  7. Beets, og etter høsting plantet muscatine gresskar.
  8. Vannkrem, etterfulgt av en andre avling av spinat.

Det bør tas hensyn til at det er en betydelig forskjell i innholdet av vitaminer og mineraler i produktet, avhengig av forholdene der det ble dyrket. Jo mindre fruktbarhet i jorden, desto mindre næringsstoffer i grønnsaker. Av denne grunn er det viktig å forlate plantevernmidler – først faller de ned i jorden der mikroorganismer lever. De overfører urenhetene til planter, hvis frukter blir konsumert av mennesker. Dermed kommer toksiner inn i kroppen.

Hvis jorda er rik på mineraler, er den befolket med aktive mikrober, som sikrer en sunn høsting.

Husk også at den store størrelsen på gulrøtter ikke betyr at slike gulrøtter er bedre. Det er for avhengig av gjødsel, noe som kan føre til utmattelse av jorda, og som et resultat vil det være mindre næringsstoffer i fosteret.

Related  Planlegger en hage for nybegynnere – opplevelsen av utenlandske bønder

gjødsel for grønnsakerNår plantet senger, ta hensyn til eventuelle avvik i tilstanden av plantene, for å finne årsaken til sykdommen som mulig. Hold styr på slike ting som blad wilt, rust og pulveraktig mugg, blader skadet av insekter eller tegn på tilstedeværelse av skadedyr avgjort rundt røttene plantet avlinger.

Således, ved å overvåke tilstanden til sengene dine daglig, kan du forhindre problemet, i stedet for å korrigere det. Dette er alltid enklere.

Nå er det på tide å fortsette med den videre opprettelsen av hagen din. Når du ser gjennom katalogene av frø, vær alltid oppmerksom på næringsverdien. Tenk ikke bare på hvor mye høst du vil samle, men også om fordelene ved hvert enkelt produkt.