Hibisku u vrtuTropi su predstavili mnoge biljke za kulturnu poljoprivredu. Među njima, hibiskusni vrt, njegovanje i reprodukcija neće uzrokovati poteškoće ni u srednjem pojasu. Među mnogim vrstama vrtova najtoplijeg je hibiskus sirijski. Donosi niske temperature i pomiče dalje na sjever.

Vrt biljki hibiscus i njegove sorte

Cvjetni vrt hibiskusaUkupno je pronađeno 200 vrsta hibiskusa u prirodnim uvjetima, a broj vrsta hibiskusa povećao se na 500 uzgajivača. Sve kulturne vrste podijeljene su prema obliku razvoja:

 • zeljastih sorti;
 • stablo;
 • grm.

Uzgoj i briga za vrt hibiscusa je uzbudljiva aktivnost. U dizajnu krajolika, sve vrste biljaka zauzimaju posebne niše. Zeljaste sorte dobro zimi pokrivaju i daju prekrasne šešire koji maskiraju strukture kućanstva.

Hibiscus grmSadnja i briga o hibiskusnom vrtu – fotografski grm, omogućuje vam da se formirate živicom i raznim skladbama. Posebno je lako raditi s jednostavnim sirijskim hibiskusom. Najčešći u blagoj klimi srednjeg pojasa bio je grm. Lakše je pokriti zimsku zaštitu.

Hibiscus agrotehnika

Reprodukcija hibiskusa reznicamaKako bi rastao u neobičnom klimatskom okruženju, hibiskusni vrt, skrb i reprodukcija, treba slijediti preporuke uzgajivača. Glavne operacije su:

 • odaberite mjesto sadnje;
 • voda i hrana;
 • pripremite se za zimovanje.

Njega uključuje zaštitu plantaža od štetnika, bolesti i stvaranje ukrasnih oblika.

Na sjajnom sunčanom mjestu i bez transplantacije, vrt hibiskusa može narasti do 20 godina. Odabrano mjesto treba biti zaštićeno od vjetra i užarenih sunčevih zraka. Sadnja biljke iz kontejnera ili presađivanje treba obaviti u proljeće, kada je biljka puna vitalnosti. Saplings posadili su dobro razvijene biljke. Uglavnom, grmovi preplitali u posudu u toplini su transplantirani.

Ispravno korijenje hibiskusa

Jaki sustav korijena postrojenja sastoji se od središnjeg stabljika s procesima. Transplantacija hibiskusa nije potrebna ako dobiva dovoljno prehrane. Dakle, slijetanje je pripremljena unaprijed. To je iskopana s rezervom, tako da korijeni imaju mjesto za razvoj u početku u labav zemlji. Dolje je ležao nutritivni sastav:

 • kopnena zemlja – 2 dijela;
 • zemljani list – 2 dijela;
 • zreli humus – 1 dio;
 • veliki pijesak – 1 dio.

Sipati pola kantice vode. Jastuk je uređen korijenjem, bez oštećenja, uz očekivanje da će gornji stup biti na razini površine. Na postrojenju rade samo lagani korijeni, stari uzimaju hranjive tvari za sebe.

Sjeme hibiskusa u spremnikuNježno izlijevaju i zbijele zemlju, a od vrha nova biljka se zalijeva i zalijeva tako da se zemlja između korijena kondenzira. Na fotografiji, sadnja i naknadna briga za hibiskus je poput stabla.

Ako se biljka mora presaditi na novo mjesto, onda je najbolje vrijeme u proljeće prije cvjetanja. Gornji korijeni uklanjaju se, a stablo se premješta na novu lokaciju bez uništavanja koma zemlje. Za biljke je bio u stanju hraniti gornji dio, prije transplantacije je učinio obrezivanje krune.

Važno u uzgoju i brigu o hibiscus vrtu je redovito hranjenje fosfor-kalij gnojiva. Fosfor aktivira cvjetanje, a kalija poboljšava zimsku čvrstoću biljke. Sok s povećanim sadržajem kalijevih soli ne vole mahovinu – glavni štetnik biljke.

Formiranje ukrasnog bilja

Oblikovanje vrtnih hibiskusaU nekim područjima s hladnim zimama, vrt hibiskusa uzgaja se kao kad biljka. Ako jedan kontejner rasti tri biljke s različitim bojama, uvijanje debla u procesu rasta mogu se dobiti kompoziciju više boja sa zajedničkom kovčegu, kao u foto hibiskusa vrt stabla.

U rano proljeće provodi se poticajno, razrjeđivanje i korektivno obrezivanjeU proljeće, uz pojavu novih stabljika, uklanjaju se stare suhe grančice. Obrezivanje je potrebno, samo mladim granama cvjetaju. Stoga, uklonite višak grančica sve do početka protoka sap u proljeće. Izrežite stare grane, jer četvrtina skratiti izbojke prošle godine. Grmlje sustavnim obrezivanjem može se dati željeni oblik. Postoji nekoliko vrsta obrezivanja:

 • poticanje, rano proljeće;
 • Razrjeđivanje, uklanjanje osušenih, oslabljenih izbojaka;
 • ispravak;
 • jesen, nakon prestanka cvatnje;
 • Za preživljavanje, kada ostane najmanje tla.

Zalijevanje i prskanje hibiskusa

Lisnice na granama hibiskusa mogu dovesti do smrti biljkeVoda za navodnjavanje zahtijeva kišu ili odvodnju rijeke uz nisku krutost. Zalijevanje biljke je potrebno umjereno, ovisno o sušenju gornjeg sloja tla. Ako je ulica vruća, zalijevanje može biti dnevno. Listovi se trebaju isprati od prašine i spriječiti to pojavom pauka. Ako boja počinje padati u velikim količinama, nema dovoljno vlage. Kloroza upozorava na zalijevanje vodom s klorom ili željezo. Nema kršenja ako prekrasan cvijet pada kroz dan. Na njegovom mjestu drugi mora cvjetati. Opasni signal je gubitak masnoća cvijeća i neotvorenih pupova. Najčešće uzrok hibiskusne vrtne bolesti je nepravilno navodnjavanje.

Kako bi se spasili od lisnih uši, biljka mora biti posuta vodom s pepelom od cigara ili cigareta. Apidi ne podnose miris lavande koji raste pored hibiskusa. Stoga, unaprijed, poduzmite mjere kako biste osigurali da delikatna lišća hibiskusa ne zanima kukac.

Priprema za zimovanje ključna je faza

Vrtna stabla poput hibiskusa za zimu odbacuje lišće. U srednjoj zoni raste ne više od dva metra. Hibiscus cvjeta, počevši od srpnja do prvog mraza. Razmatrane su vrste koje ne rezultiraju zamrzavanjem tijekom južne blage zime. U srednjoj traci, sklonište za tropske biljke je neophodno. Za uzgoj, ovdje treba koristiti sorte s jednostavnim primarnim bojama.

Biljka se obilno zali zimi, nakon sušenja gornjeg sloja je visoka, ali pijesak je dodan u zemlju za trećinu. Kada se ustanovi stabilno hladovito vrijeme, biljka je prekrivena strugotinom, piljevinom, suhim lišćem – labav temeljni premaz otprilike 15 cm visok.

U sjevernoj vrpci hibiskusa je pokriven zimiRupa, što je više moguće, su savijene na zemlju, prekrivene gustom netkanog materijala u nekoliko redaka. Preko okvira je konstruiran, koji se naknadno prekriva toplinskom izolacijom i crnogoričnim lapnikom. Fotografija pokazuje kako vrt vrtložnog jezerca hibernira u vrtu.

Sklonište hibiskusaU umjerenim geografskim širinama, hibiscus poput stabla može zimovititi samo zagrijanim korijenima, ali je potrebno pripremiti kostur za spašavanje u ekstremnim uvjetima. U područjima s kontinentalnom klimom jamči se da će se u podrumima očuvati hibiskusni vrt, koji kopaju biljku s velikim zrncima zemlje.

Herbaceous hibiscus će zimovit, ako je izoliran, nakon što zemlja dio je izumrla.

Reprodukcija jezerca od hibiskusa

Korijenje reznicaHibiscus se lako propagira reznicama i sjemenkama. Obje metode se primjenjuju, ali reznice brže daju dekorativni grm. Postupak sjemena omogućuje dobivanje odrasle biljke cvjetnice nakon 3 godine.

Za reznice su prikladni lignificirani rezati izbojci, koji daju korijenje u vodi. Najbolje reznice mogu se posaditi u lonce i posaditi na stalno mjesto nakon zime. Korijenje reznica u podlozi. No snažna grmlja, snažna za ljeto, spremna za zimovanje potječe od zimovanja i odraslog sadnice.

Video o skrbi o vrtu hibiskusa