Fortell meg, i hvilken omgang trenger valnøtten? For tre år siden plantet frøplanter av storfruktet valnøtt, var overlevelsen vellykket. Jeg vil ikke ødelegge trærne med feil tilnærming, fordi jeg ikke har noen erfaring med hagearbeid.

mutter

Noen gartnere, landet på en tomt på valnøtt, så glem det, bortsett fra at mutteren vokse og uten deres deltakelse, og ti år senere lurer på hvorfor det er ingen avling. Selvfølgelig er valnøtten en av de mest upretensiøse hagenes levetid, men han trenger også en viss oppmerksomhet. Ellers, over tid, i stedet for en stor høyt tre med en krone av Razlog vokse skjev kjeltring med små frukter.

Walnutpleie er enkel og inkluderer:

  • vanlig vanning;
  • periodisk topp dressing;
  • beskjæring;
  • behandling mot skadedyr og sykdommer.

Vanning modus

vanning

Frekvensen av vanning direkte avhenger av hyppigheten av nedbør og alder av treet. Unge frøplanter av mutteren, fra vår til høst, trenger meget rikelig vanning 2 ganger i måneden. Men hvis sommeren har vist seg å være regnfull, er det ikke nødvendig med fuktighet, slik at røttene ikke råtner. I fravær av høstregn, trenger den unike hasselen vannabsorberende vanning for en god vintering.

Store nøtter med en høyde større enn 4 meter, har lite behov for vanning (unntatt langvarig tørke), som sine kraftige røtter er i stand til å ta fuktighet fra dypet av jorden.

Når det gjelder løsningen av stubben etter vanning, er det ofte ikke nødvendig å gjøre det for ikke å skade røttene. Det er nok to løsninger for en sesong og høstperekopki. Mutter liker vanligvis ikke overdreven forstyrrelse, og for å beskytte jorda fra dannelsen av en tørr skorpe er det bedre å bruke mulch.

Related  Hvordan beregne området riktig

Næringsstoffer gjødsel funksjoner

mutter med frukt

Nut fôring begynner med fjerde år av livet. Dette gjelder for disse plantene, da de ble plantet i landingskassen, ble gjort nødvendig for utvikling av trestoffer. Deres mutter er vanligvis nok for de første tre årene.

Ved å starte fra det fjerde året etter planting i fjæren skal gjøres nitrogengjødsel (ammoniumnitrat), og i fall – mineralstoffblandinger, som inneholder kalium og fosfor (kaliumsalt, superfosfat).

Trimme en mutter

beskjæring

I løpet av de første fem årene av valnøttelivet dannes trekrone:

  • ved en år gammel mutter å velge og forlate den sterkeste flykte som blir hoved, og ved resterende grener for å stikke toppene;
  • senere skal laterale skudd kuttes, til 6 til 10 skjelettgrener dannes på treet (de plukkes).

Når kronens konturer dannes, vil mutteren selv klare seg selv. Forblir bare for å utføre sanitær beskjæring, skjære ut skadede og syke skudd, samt de grener som går inn i kronen.

Former beskjæring er bedre å bruke på våren og sanitær – i høst.

Forebyggende behandlinger

Mutter, som andre hager, elsker skadedyr og sykdommer, så det er bedre å ta tiltak og beskytte det mot nederlag enn da aktivt behandle.

For forebygging av mutteren må være to ganger i året for å sprøyte en løsning av kobbersulfat tidlig på våren, når knoppene ennå ikke har blomstret, og sent på høsten, etter at bladene falt av.

Video om egenskapene til dannelsen av en ung mutter