naredi toplo pivceZamrzovanje vode v posodi za vodo je eden od največjih težav pri vzreji piščancev v zimskem času. Če imate elektriko v kokošji hiši, potem je najlažji način, da napravo uporabite za ogrevanje vode v posodi za pse. Ti grelniki so preprosti za uporabo, jih je enostavno napolniti in očistiti. Z njihovo pomočjo lahko hitro in varno segrejete vodo do temperature nad ničlo. Malo težje, če v kokošnjak ni električne energije. Ampak vam bom povedal, kako enostavno je, da voda ostane zamrznjena, z uporabo gumijaste kopeli in stare pnevmatike. Ne verjemite mi? Ampak, res je!

Za moje piščance in race uporabljam velike gumene kopeli skozi celo leto, saj imajo race včasih navado izprazniti pivce. Poleg tega so race potrebne globok vodni vir, v katerem bi lahko potiskali glave. Vse te pogoje popolnoma ujemajo z gumijastimi kopeli. Ko smo živeli v toplejši Virginiji, je bilo dovolj, da je kopalnico z vodo pozimi napolnila in jo postavila na sonce, tako da ni zamrznila. Ampak zdaj, ko smo se preselili v Maine, kjer temperatura pozimi lahko ostane nič ali nižja nekaj tednov, moram najti način, kako vodo zadržati v koči v zamrzovanju.

Kako narediti pivca iz stare avtomobilske pnevmatike

staro avtomobilsko pnevmatikoIzkazalo se je, da je skodelica za pitje zlahka narejena iz stare avtomobilske pnevmatike. Vse, kar potrebujete, je preprosto napolniti notranji prostor pnevmatike s peno, pakirnimi kroglicami ali drugimi materiali za toplotno izolacijo. Po tem namestite pnevmatiko na sonce, dodajte nekaj odpadnega lesa, opeke ali tlakovca v središče (ali več embalažnega materiala), da gumeno kopel rahlo dvignete od tal – potopite z zgornjim delom pnevmatike. Nato postavite kopel v pnevmatiko in jo napolnite z vodo. Z uporabo sončne toplote, ki absorbira črno površino pnevmatike in kopeli, lahko vodo pred zamrznitvijo varujete dlje kot v običajnih gumijastih kopelih. In veliko dlje kot v tradicionalni pijači, ki ima manjše površine.

In še en tip: dajte nekaj kroglic v kad za namizni tenis. Tudi iz najmanjšega vetra se bodo kroglice vrtele, na površini pa bodo ustvarili majhne valove, ki bodo preprečili nastanek ledu.

izpolnite notranji prostorNapolnite notranji prostor pnevmatike s peno, embalažo ali drugimi materiali za toplotno izolacijo.

Related  10 virov koristnih beljakovin za krmne kokoši med muljem

dodajte lesne odpadkeV center (ali več embalažnega materiala) dodajte nekaj lesnih odpadkov, opeke ali tlakovca, da gumeno kopel rahlo dvignete od tal.

namestite gumijasto posodoKopel postavite na sredino pnevmatike in jo postavite na soncu.

nalijte vodoNapolnite kad z vodo.

Pijač je pripravljenZdaj vaša voda ne bo zamrznila!

voda iz piščančjih pijačCelo majhne piščance so primerne za pijačo s takšnim pivcem in včasih plezate na pnevmatiko.

race kotRace je res všeč novemu pivu.

voda ne zamrzneČe ste zaskrbljeni, da bo voda pnevmatik zbrala v notranjosti pnevmatike, nato pa pred uporabo stekleničke za vodo naredite več lukenj na dnu pnevmatike z dolgim ​​žebeljom in kladivom ali vrtalnikom.

praktično in priročnoV teh dveh tednih, ko sem uporabil mojo napravo, mi vreme ni pomagalo, da bi ga dovolj izkušenj. Vendar pa je v enem od posebej hladnih dni voda v tej posodi za pitje ostala odmrznjena, medtem ko so se v običajnih gumijastih kopeli oblikovali kristali ledu. Noč mi ni izpustil vode iz mojega novega pivca in ni zamrznil za jutro, čeprav se je temperatura ponoči znižala pod ničlo.

Dodatna prednost takega pivca je, da je v racah težje za blatnato vodo in je neprijetno, da skočijo v kopalnico.

Zimski piščančji kolač za piščance – video