Kontrollera sängar för skadedjurVård av trädgårdsgrödor omfattar åtgärder för bekämpning av skadedjur. I trånga förhållanden sparar inte heller rotationsrotationen. Således skadar skadedjur av korsfarliga växter samtidigt maren. Utvecklat på fruktbuskar, insekter koloniserar betorblad, om de inte behandlas i tid. Känna skadedjur av betor och åtgärder för att bekämpa dem är nödvändiga för varje lastbil.

Förebyggande åtgärder

MusvolymerFöre såning betorna är jorden beredd. Om webbplatsen deltar av gnagare eller mol och mol, är de ett hot mot alla grönområden. Därför syftar alla kampåtgärder till att avlägsna oförbjudna gäster från platsen. Det är bäst om exilet inträffar innan fröet sås. För detta ändamål används fällor och utgrävning av björnhål, förgiftad bete, översvämning av passagerna gjorda av mol och vargar.

Om webbplatsen bor musen flyger, är frågan om vem gnager rödbetor i trädgården bestämd otvetydigt. Det är nödvändigt att ha en kattunge och musen kommer att gå.

Dessutom jägare regale med unga söta toppar och rootlets nog. Men om hösten land rensas från växtrester, ingen inventering, vilket kan på vintern för att äta musen, då större garanti för att gnagare inte avvecklas bostad. Minska antalet andra skadedjur i jordburken:

  • djup grävning av mark på hösten och våren;
  • sönderfallna fällor och beten för medvedok och wireworm;
  • ströbitar och sprit av betor med aska, tobaksdamm, skrämningsberedningar;
  • upprätthållandet av en bädd av en betor som är ren från ogräs och i det fuktiga tillståndet av ett ytligt lager av jord.

Muddring av marken förstör skadedjuren. Samtidigt samlas en wireworm. Det är särskilt bra att utföra gräva på hösten före frysning för att förstöra skadedjur i det övre fertila lagret.

Ask är ett gödningsmedel för betor i alla stadier av tillväxten, men det kommer inte att tillåta röda loppor och sniglar på sängen. Ogräs är avel för den primära utvecklingen av insekter, som sedan flyttas till odlade växter.

Skadedjur och betesår

Bete mörkgrönFör att slåss måste du känna fienden personligen. Av de många insekter och sjukdomar kan identifieras som de mest skadliga och vanliga. Bilder av sjukdom och ett bete av betor kommer att bidra till att bestämma sjukdomen.

Related  Kampen mot potatisens fytofthora – kemiska och biologiska medel

buggar

Från början av utvecklingen av unga växter skadar vuxna bägare skador som äter löv och en tillväxtpunkt. Bafeln är mörkgrön, med en pärlglans. Den är liten, ungefär två millimeter, samma små larver. Kämpa med hjälp av askpulver och Inta-Vira.

Medvedka

MedvedkaEn farlig skadedjur är en björn eller jordcancer. Denna skalbagge är 50 mm lång. Han bor i jorden, sover i djupa, icke-frysande lager. Medvedka arrangerar bon och lägger ägg. Larver gör inte mindre skada, bitar planternas rötter. Det faktum att detta skadedjur har dykt upp på grönsaksgården kan bedömas på vägen från de förankrade växterna och grävarna i marken.

nematod

Nematod och cysteEtt annat hemligt skadedjur är en nematod, en mask som lever i marken och orsakar stor skada, ätande rötter och lägger ner cyster på rotgrödor. När nematoden löser sig, ligger växten bakom i tillväxt och dör. Det är möjligt att bekämpa detta skadedjur genom höstsåning av sideraten – senap, raps. I det här fallet kramar nematoderna till plantorna, som sedan klipps och marken är djupt plöjd. Så mycket av skadedjuret förstörs.

Röda flugor

Röda flugorEn av de vanligaste skadedjuren. Om betorna lämnar vissare, måste du titta noga på insidan, larverna är genomskinliga och ser ut som larver. Bli av med skadedjuret kan klassificeras löv med skadedjur, och behandlas genom att plantera en insekticid. Jorden måste lossas och spillas med en asklösning. Flugan bor på lunggräs och flyttar till odlade växter.

Rödbetor buggar

Rödbetor buggarInsekten gör mycket skade på växterna. Små, bara en 3-5 mm bugg äter en dag fem gånger sin vikt. Det multipliceras snabbt och lämnar infekterade med en bugg får blåsor. Om du inte bekämpar skadedjuret, kommer växten att dö. Återigen är orsaken till insektens spridning gräsgräset, på vilket det är uppfödt.

Related  Varianter av röda vinbär

Mole miner

Mole minerSmå brunfjäril, fladdrande bland växter, orsakar inte rädsla i sommarboende. Men den här skadliga wreckeren, moth miniruyuschaya. Hon gör ägg som läggs på stekpinnar av betorblad, och unga larver penetrerar djupt in i fostret och knappar igenom det. Denna skadedjur skadar alla sorters rödbetor. Hon dör. Om gruvan moth uppträdde, sedan efter skörden är det nödvändigt att ta bort toppar och behandla jorden med en insektsmedel.

Fomoz och cercosporos av rotgrödor

Röda grödor som påverkas av phomosisRåtsjukdomar har ett infektiöst och fysiologiskt ursprung. Fysiologiska förändringar inkluderar förändringar i växten på grund av brist på näringsämnen eller deras obalans. En sådan sjukdom kan vara fomos av rotgrödor och lämnar med brist på bor i jorden. Detta ger upphov till dubbletter av rotgrödor.

De första tecknen på phomosis kommer att bli en förändring i bladbladet. Det är en klar plats med mörka prickar i mitten.

Cercosporosis av rödbetorCercosporesis av beteblad börjar sin utveckling vid hög luftfuktighet eller lång regn.

Dessutom är betor drabbade av olika råtta, pulverformiga mögel och majsbetor. Alla uppstår från felaktig vård av växter.

Video om skadedjurbetor – nematod