Moderna petunier Tyfoner är en familj av årliga eller fleråriga växter, med tunna stammar och ljusa, minnesvärda blommor. Den presenterade kulturen har en speciell form av busken, medan dess grenar kan nå 15-20 cm i höjd och löven – 6-13 cm i diameter.

Vilken typ av petunia är Tyfon?

Auktoritativa specialister särskiljer bara två viktiga typer av petunier, till exempel:

  • multiflorous petunia (multiflora);
  • storblommig petunia (Grandiflora).

petunia tyfon silverGrandi petunior analog skryter med att ha en (högst två) stora blommor, vars diameter beräknas vara 8-10 cm. De är mycket krävande på jorden och kan inte tolerera kylan, så det rekommenderas starkt att odla dem i hängande korgar. Dessutom är de bräckliga bladen av denna gröda benägen att skada från kraftigt regn, vilket innebär att de måste planteras under tak eller tak.

Flerskala växter, till vilka petunia-typhonen tillhör, har ett utvecklat rotsystem, många stjälkar och små blad. Deras många blommor når vanligtvis inte mer än 5-6 cm i diameter och präglas av olika attraktiva färger, allt från ren vit till mättad röd eller brun nyanser. Multi-flowered petunia anses vara en fantastisk växt som kan dekorera en gränd, en sommarblomma eller ett växthus.

Huvudegenskaper hos Petunia Typhoon

En av de viktigaste sorterna av flerblommiga petunier är “Typhoon”, som har långa stjälkar och många blommor av olika nyanser. De uppskattas framför allt för den rikliga långa blommande och behagliga lukten som sträcker sig några meter från växten. Den betraktade kulturen föredrar solfläckar tillsammans med lätta, lojala eller sandiga markar som inte stör utvecklingen av sitt rotsystem.

Petunia Typhoon gillar dock inte mycket fukt, och med ett flertal kvävefosfatgödselmedel kan lösgöringssystemet drunkna blomman.

Vattning kultur bör endast utföras i början av tillväxten, men när anläggningen når en standardstorlek, bör de stoppas, eftersom denna typ av petunior bättre tål värme och brist på fukt än överskottet.

Related  Spruta fruktträd på våren måste göras i tid

Petunia Typhoon Silver och Tornado

petunia tyfon silverKanske en av de mest populära sorterna av växter som beskrivs blev Typhoon Silver petunia – extremt kraftfull kultur som blommar hela sommaren och bildar ett tätt nätverk av stammar längre än 1,5 m, återhämtar det snabbt efter kraftiga regn, starka vindar och andra skador, som hennes. Blom med rätt vård fortsätter till den första frosten.

petunia tyfon körsbärGiant petunia Typhoon Cherry är också i hög efterfrågan bland inhemska trädgårdsmästare. Den har en unik hastighet som bildar en tät buske med hundratals blommor några veckor efter plantering av plantorna. Denna växt är väldigt opretentiös i tillväxtprocessen, och det utvecklade rotsystemet bidrar till att få fukt från djupa jordlager.

En annan anmärkningsvärd växt, som ofta kan ses på trädgårdsängarna, är typhoon tornadoens petunia. Den bildar också en buske med stænglar upp till 1,5 m långa, och dess små blommor kan vara av olika färger (mjuka, vita, röda, lila, etc.). Denna kultur planteras i början av juni på ett avstånd av minst 30-40 cm från angränsande växter.

Således kommer de unika petunierna av Typhoon att vara en utmärkt inredning, både för ett lanthus och för en stads balkong, så att du kan beundra de vackra blommorna under lång tid.

Video: växande petunia utan misstag