krusbärpäronMed växande popularitet av krusbär, uppfödare uppfödare nya sorter, som är märkta med mångfald och perfektion. De är mer resistenta mot sjukdomar och skadedjur, som kännetecknas av hög avkastning och låg pricklighet av buskar. Krusbär Grushenka tillhör sådana sorter.

Resultatet av fruktbart arbete av uppfödningsinstitutioner är variationen av krusbär Grushenka – en av de mest populära frukt- och bärbuskarna. Det utmärks av en runda-päronformad form av bär, för vilka den fick sitt namn. Sorten är konstgjort utvecklad av All-Russian Selection och Technical Institute of Horticulture and Nursery.

Varietybeskrivning

Enligt beskrivningen av klassen av krusbärpäron kan man notera sin goda överlevnad på någon form av jord. Det enda kravet är snabb toppdressning och en öppen plats med direkt solljus.

krusbärpäronBusk “Grushenki” ser ut som en liten medelväxande växt med svagt spridda grenar, som växer och tjockt växer ljusgrön glänsande lövverk. Skottets skott har en bra förgrening med medelstorlek. Årliga grenar kan bilda en buske väldigt snabbt. Växten blommar med tvåfärgade eller trefärgade blomställningar. Blommor själva skadas mycket sällan av våren frost, även om denna krusbär tillhör tidiga mogna sorter.

När det gäller mogning av bär, då för växten en karakteristisk inte mycket sen period. Utbytet av en buske av krusbär “Grushenka” är ca 6 kg. för säsongen. Bären har en lila färg och en genomsnittlig vikt av 4,3 g. De ligger längs hela längden av årliga skott och vuxna grenar. Trevlig söt och sur smak av frukter gör denna sort en av de mest önskvärda frukt- och bärgrödorna på landets plats. Sammansättningen av bär i stora mängder innefattar pektin och antocyaninföreningar. Frukter “Grushenka” i ca 20 år.

Huvuddragen hos denna typ av buske är frostbeständighet. Att sommarboende (även de som besöker dacha sällan) oroar sig inte för att hans favoritkaraktär av krusbär kan frysa och försvinna. Även denna sort har ett unikt motstånd mot påverkan av pulverformig mögel, olika virussjukdomar och septorioser. Sådana egenskaper understryker endast artens universalitet.

Att skörda frukter och högkvalitativa frukter tillät inte att lämna några negativa uttalanden om denna sort. En av trädgårdsmästarna noterar: “Ibland kan du inte ens se bladen på grund av Grushenkas frukt, de täcker bara busken och blir en bärgods.”

Related  Begonia royal – en spridning av färger i en blomma

Funktioner av plantering av krusbär Grushenka

Plantering i markenPlantera en busk i marken, både på våren och hösten. Landningsplatsen måste vara av permanent karaktär (växten gillar inte att transplanteras till en annan plats) och är öppen för konstant exponering för solljus.

Om du planterar en buske på våren måste du fokusera på en mycket kort period mellan att tina jorden och svullna njurarna på växten. Detta påverkar direkt växtens överlevnad på en ny plats. För att inte missa och inte vara sen, rekommenderar många sommarbefolkningar att plantera en krusbärpäron på hösten. Detta kommer att se till att resultatet är positivt.

Plantering på hösten ska ske 4 eller 6 veckor före froststart. Trots att växten är frosthård, behöver den en anpassningsperiod för att få styrka före vinterens början. När frosten har uppstått, har Grushenka busken tid att skaffa nya skott, vilket innebär att den lyckades anpassa sig.

När man planterar krusbär bör man ta hänsyn till avståndet mellan växter, eftersom bredvid de plantade buskarna sammanflätas och detta förhindrar snabb tillväxt och skapar svårigheter vid skörden.

Det reglerade avståndet ska inte vara mindre än 1 meter, i vissa fall planterar trädgårdsmästare buskar på ett avstånd av 1,5-2 meter. Unga plantor med årliga skott planteras bäst i en halvpit grop med en diameter på 50×50 cm.

En viktig faktor är också introduktionen av gödningsmedel och organiska näringsämnen under plantering. Vid beräkning för en buske är det nödvändigt att ansöka:

  • 40 gram kaliumsulfid.
  • 50 gram dubbel superfosfat.
  • 100 gram träaska.
  • Ca 5-10 kg. gödsel eller humus.

Omedelbart före införandet av busken i fossen är det nödvändigt att inspektera det för närvaro av torra rötter, grenar, dåliga skott. Om sådana är tillgängliga är det bäst att ta bort dem med en pruner. Toppen av goda grenar ska skäras av 10-15 cm från toppen.

I det beredda boet bör bushen placeras under en liten sluttning. Sedan gör processen att somna jordens rötter. Därefter måste du försiktigt manipulera med det, utan att skada busken själv. Den sista etappen av att plantera krusbärbusken “Grushenka” kommer att vara rikligt vattnande under roten och runt växten.

Related  Året runt odling av gurkor i ett växthus

vård

Principerna för grooming av Grushenka gooseberry-sorten innehåller ett antal åtgärder som bidrar till att öka effektiviteten av fruiting och utvecklingen av växten som helhet.

För att hålla krusbäret konsekvent som ger ett högt utbyte är det nödvändigt att ständigt lossa jorden. Intensiteten och djupet i denna process måste motsvara typen av jord. På hårda markar är det nödvändigt att utföra en djupare grävning, och på lösa och mjuka ytor kommer det att finnas tillräckligt med yta. Som verktyg kan du använda en trädgårdspaffel eller en universal paddla med en ripper.

Det är väldigt viktigt att avlägsna ogräset under busken och runt det i god tid. De tar nödvändiga näringsämnen från krusbäret och ökar markfuktigheten, vilket är mycket oönskat för växten. Överdriven fuktighet kan bli en förutsättning för förekomsten av virussjukdomar.

Införandet av gödselmedel är också ett viktigt skede av krusbär. Två gånger om året (vår och höst) bör ett standardkomplex av näringsämnen användas (kaliumklorid – 20 g, saltpeter – 40 g, superfosfat – 80 g, kompost eller gödsel – ca 7 eller 10 kg).

beskärningEn av de viktigaste stadierna om att bry sig om krusbäret “Grushenka” är också en snabb beskärning av skott och gamla grenar, bildandet av en buske. I de tidiga åren utförs beskärning av rotskott, då tas svaga skott bort.

Med rätt omsorg gör funktionerna i krusbär “Grushenka” det möjligt att få en utmärkt skörd.

Hur man köper, handla om krusbär – video