Tumbuh pasli untuk dijualPermintaan untuk sayur-sayuran vitamin pedas stabil sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, pada musim panas, pasli boleh dibeli untuk dijual dan banyak boleh digunakan untuk kegunaan sendiri. Oleh itu, untuk pengeluaran komersial, perlu memilih kitaran sepanjang tahun. Di luar musim, permintaan dan harga sayur-sayuran vitamin jauh lebih besar.

Kepastian perniagaan di peterseli

Dalam jualan itu datang sayur-sayuran yang bersih dan segarMembuat pelan perniagaan untuk petani yang semakin meningkat mesti diambil kira, kos akan dibayar dan menjadi menguntungkan sekiranya beberapa syarat dipenuhi:

 • kawasan musim panas untuk pasli tidak kurang daripada seratus;
 • terlebih dahulu menyediakan tempat untuk penjualan sayur-sayuran segar;
 • Rumah hijau dibina pada musim sejuk dengan pemanasan dan pencahayaan;
 • kawasan di sebuah apartmen dengan pengaturan yang diperlukan diperuntukkan;
 • bahan biji pengeluaran sendiri atau dibeli secara pukal;
 • terdapat pakar dalam sayur-sayuran yang semakin meningkat.

Resit stabil massa hijau boleh dipastikan hanya dengan pengetahuan mengenai agrotechnics tumbuhan. Dalam penanaman daun hijau sebelum pemotongan mesti sihat dan menarik kepada pelanggan. Pasli mesti dijual segar. Ia boleh disimpan di tempat yang sejuk untuk tidak lebih daripada seminggu, sambil kehilangan rasa. Untuk mendapatkan keuntungan yang besar, anda perlu mencapai kadar pasli yang tinggi di rumah hijau.

Perniagaan akan menjadi lebih berkesan jika, pada masa yang sama sebagai peterseli, kita terlibat dalam memaksa bawang, menanam salad awal dan dill. Bekalan kompleks di pusat jualan lebih dihargai.

Tanaman pertanian

Ladang disemai dengan pasliParsley mempunyai dua jenis, berdaun dan akar. Kedua-dua sayur-sayuran sama-sama berguna, tetapi parsli akar juga mempunyai tanaman akar berharga. Varieti daun mempunyai bentuk dengan daun licin dan beralun. Di luar musim, permintaan untuk pasli halus adalah hebat, dipercayai bahawa ia lebih harum.

Related  Kubis – jenis, jenis, penanaman

Biji pasli adalah tugus. Untuk percambahan pesat, mereka mesti dibawa ke pentas proletariat dan kemudian menanam dalam tanah nutrien yang disediakan. Di masa depan, di bawah keadaan yang menggalakkan, sayur-sayuran akan tumbuh dua bulan sebelum pengambilan pertama, dan kemudian penuaian secara beransur-ansur dari satu belukar dapat diteruskan selama sebulan. Bagaimana cepat peterseli tumbuh untuk dijual, bergantung kepada pematuhan dengan syarat-syarat pembangunan.

Benih bercambah pada suhu 3-4 , dan pucuk boleh menahan pengurangan kepada -9, tetapi tidak lama. Suhu yang selesa untuk pembangunan tumbuhan adalah 15 darjah. Selepas 20 ia menjadi lebih teruk, jadi di peterseli musim panas tumbuh dengan baik di tempat teduh. Tanah harus sederhana lembab pada masa yang sama. Komposisi tanah itu disediakan sebagai campuran longgar dan subur dengan penambahan biohumus. Harus diingat bahawa peterseli tidak bertolak ansur dengan bahan organik segar dan dalam pembajaan, baja nitrogen harus menduduki sebahagian kecil.

Rumah hijau untuk peterseli yang semakin meningkatUntuk mendapatkan kehijauan awal pada musim bunga, anda akan perlu menggunakan rumah hijau, dan pada musim gugur – rumah hijau. Di tempat penampungan sedemikian, lebih baik untuk menanam varieti awal berdaun, kerana akarnya tidak dalam permintaan tinggi. Mendapatkan sayuran akar pada musim luruh harus disimpan di dalam pasir dan digunakan tahun depan sebagai testis dan untuk penyulingan rumah hijau di rumah.

Pasli vintaj untuk dijualAir tumbuhan dengan berhati-hati, tetapi sering. Apabila ditanam di musim sejuk, lampu mandatori diperlukan dengan lampu khas dengan spektrum yang diperlukan untuk tumbuh-tumbuhan.

Tumbuh pasli di rumah hijau

Tumbuh pasli di rumah hijauUntuk memanfaatkan sepenuhnya pemanasan litar dan pencahayaan yang lebih mahal, cara terbaik adalah untuk berkembang di beberapa peringkat pada rak. Adalah penting:

 • mempercepat percambahan biji dengan pra-percambahan;
 • menyemai pada kedalaman 1 cm dan biarkan jarak antara baris 30 cm;
 • penipisan dengan jarak belukar 5 cm;
 • penyiraman sederhana;
 • atas berpakaian dua kali semasa musim tumbuh dengan baja yang kompleks.

Related  Menanam strawberi di dalam beg – semua kehalusan dan rahsia!

Suhu yang menggalakkan untuk parsli musim sejuk yang semakin meningkat ialah 18 darjah.

Sebelum memotong jisim hijau setiap hari, tumbuh-tumbuhan perlu disiram dengan baik, supaya sayur-sayuran berair. Simpan tumbuhan boleh menjadi lebih lama, jika dikeluarkan dari akar dan dimasukkan ke dalam beg plastik.

Cara menanam pasli di rumah

Menanam pasli di tingkapUntuk peterseli yang ditanam di rumah, perlu menuangkan substrat mudah dengan nutrien. Tambahan pula, bekas dan rak khas akan diperlukan. Cara terbaik akan memaksa sekeping pasli dari akar yang dituai dari musim luruh.

Ia tidak perlu menggunakan seluruh rod. Ia cukup untuk mengambil separuh lantai dengan bahagian atas. Apabila menanam, anda perlu menjaga saliran supaya tiada air bertakung di dalam bekas. Tuangkan pasli, anda tidak boleh menuang air di tengah, dan akarnya sendiri harus naik sedikit di atas tanah.

Mendapatkan benih parsley sendiri

Bunga pasliJika anda mengambil akar pasli tahun lepas dan menanamnya, maka dalam masa 45 hari, sebagai tambahan kepada daun akan muncul pasli bunga pasir, mengingatkan dill. Dalam 120-130 hari, benih akan berkembang dan matang di dalamnya. Biji pasli kecil dan mudah rosak. Pada masa yang sama, anda boleh menembak mereka hanya dalam keadaan kematangan lengkap. Foto benih parsli menunjukkan betapa sukarnya untuk memasangnya.

Semua Tentang Berkembang Hijau – video