jenis pir Lesnaya BelaChâtillon Belgia pada permulaan abad ke-19 ditemui di hutan hutan Kecantikan Hutan. Keterangan, gambar menunjukkan bahawa buah ini adalah salah satu yang cantik dan lazat di antara jenisnya. Tetapi kelebihan utama penciptaan sedemikian adalah bahawa pir tidak diperoleh dengan kaedah pemilihan.

Pelbagai ini terlalu tahan lama. Terdapat khabar angin bahawa sesetengah pokok boleh menghasilkan buah sehingga 100 tahun.

Penerangan

kecantikan hutan yang mekarPokok sederhana tidak terlalu tebal dengan bentuk piramida mahkota. Pada 5 tahun, buah-buahan mula masak selepas menanam. Mereka mempunyai bentuk telur. Warna bergantung pada kawasan: hijau, kekuningan, merah. Pulpa masam manis berlebihan berair.

buah besar dari Kecantikan HutanSebelum anda adalah Perishable Forest Pear Beauty. Bagaimana untuk menyimpan apa-apa buah? Pertama, adalah wajar untuk mengganggu sedikit sebelum akhir musim panas. Buah-buahan tidak bertolak ansur dengan perubahan suhu tajam selepas pecahan, jadi turun naik optimum darjah harus -1 – 0. Kedua, kelembapan dalam storan tidak boleh melebihi 90%. Panjang penyimpanan tergantung pada peringkat di mana pirnya dikeluarkan dari pokok itu. Jika masak, maka tidak lama, tetapi daging vitamin sedemikian manis dan berair. Pear yang koyak 3 hari sebelum pematangan mempunyai jangka hayat yang lebih panjang, tetapi rasa tidak semulajadi dan manis selepas masak dalam kedudukan yang berbaring. Kemudahan penyimpanan yang tidak mencukupi membolehkan anda menyimpan buah 1-1.5 bulan, dan sejuk – sehingga 2 bulan.

pir masakCiri-ciri kepelbagaian Hutan Kecantikan hutan boleh dipelajari dengan lebih baik dengan melihat kebaikan dan keburukan. Kualiti positif:

  • rintangan fros;
  • ketahanan terhadap kemarau;
  • hasil yang tinggi.

Kelemahan:

  • mudah dibakar;
  • cepat mengatasi.

Penanaman dan penjagaan

mendarat di Kecantikan Hutan dari tapak semaianKecantikan Hutan Pear, penanaman dan pemeliharaan yang wajib dan penting, akan memberi penghargaan kepada penanam dengan hasil yang banyak. Untuk memperoleh jumlah besar hasil panen, tanah yang subur diperlukan, tetapi pada sebatian tanah liat, pokok itu juga menghasilkan hasil yang baik. Pear penyuburan diri memerlukan pencemar pollinator, yang boleh dibuat oleh Josephine Mekhelnskaya, Limonka, Williams.

Related  Rahsia bibit zucchini yang semakin meningkat – petua, ciri, cadangan

Pendaratan dilakukan pada awal bulan Mei dan Oktober. Beberapa hari sebelum acara ini, anda perlu menyediakan lubang di dalam tanah, lebarnya 80 cm, kedalamannya adalah 1 m.

Selanjutnya ia adalah perlu untuk menggabungkan bumi dengan superfosfat, 2 balak humus, kalium sulfat. Untuk jam 4, akar anak benih perlu diadakan di dalam air, dan kemudian diletakkan di atas tanah yang telah disenyawakan. Taburkan dengan bumi, sambil meletakkan pegangan untuk mengikat batang batang nipis. Akhirnya, isikan dengan tanah dan tuangkan air. Untuk kebolehpercayaan bumi di sekeliling pokok masa depan untuk ditutup dengan humus atau gambut.

permohonan bajaPelbagai pear Hutan Kecantikan pada tahun pertama kehidupan tidak memerlukan baja. Sejak tahun kedua pertumbuhan, pokok ini perlu ditambah dengan suplemen mineral. 50 g ammonium nitrat digunakan setiap 1 km persegi. meter. 50 g superfosfat dalam granul, 25 g kalium sulfat, akan pergi ke kawasan yang sama. Baja ini perlu digunakan pada musim luruh. Bagi aditif organik, ia ditambah setiap 3 tahun.

Kelemahan utama kecantikan seperti ini adalah kudung, yang mana anda perlu berjuang. Untuk ini, sebelum mekar, sebaik sahaja buah pinggang mulai membengkak, pokok-pokok ditutup dengan oxychloride tembaga dengan penyelesaian 0.5%.

Pemangkasan

pokok Keindahan HutanPenerangan dan gambar-gambar Lesnaya Belova pir jelas menunjukkan bahawa prosedur untuk cawangan pemangkasan adalah perlu untuk mendapatkan hasil yang tinggi.

litar pembentukan mahkotaUntuk mengawal pertumbuhan pokok itu dalam 1 tahun, perlu dilakukan pembentukan mahkota bawah mahkota. Pada tahun kedua, teruskan pembentukan, memendekkan cawangan utama sebanyak 1/3. Pada tahun ketiga, buat penanda buku atas mahkota menggunakan dua cabang. Peringkat terakhir tahun ke 4 dikenali sebagai peletakan peringkat atas oleh cawangan ketiga. Penciptaan mahkota sudah berakhir.

Semua bahagian mesti dirawat dengan taman kebun, yang dibuat daripada rosin, lebah dan lemak babi. Nisbah komponen yang disediakan ialah 4: 2: 1. Untuk membuat campuran lemak babi, mencairkan dalam tab mandi air, dan potong rosin. Campurkan bahan-bahan dan rebus selama setengah jam pada haba yang stabil. Var ini adalah perlu untuk mencegah perosak daripada jus keluar pada kepingan.

Related  Penggunaan Eforia racun serangga yang mudah

Penyakit

Parsha. Dari penyakit ini akan membantu 1 ampoule bermaksud “Skor”, dibiakkan dalam 10 liter air. Ubat ini digunakan pada musim bunga, sebaik sahaja daun mula berbunga pada Kecantikan Hutan Pear. Penerangan, foto-foto penyakit pelbagai ini memperkenalkan kita kepada satu jenis penyakit – reput buah. Menyingkirkannya akan membantu 40 gram “Homa”, dicairkan dalam 10 liter. Pada musim bunga seperti campuran perlu menyiram seluruh pokok. Ubat yang sama boleh menghilangkan cytosporosa. Sekiranya pear anda berkurang, dan pucuknya layu, tahu – ini adalah pembakaran bakteria. Bantu dalam kes ini boleh 3 sudu besar. sudu tembaga sulfat, larut dalam 10 liter air.

Merawat pokok, anda akan menerima buah-buahan yang lazat dari Kecantikan Lesnoy anda.

Pear Forest Pear di Taman – video