På våren ble en liten ung rosehage plantet. Før det var det en gammel busk av terose, så jeg har ikke erfaring med å ta vare på “ungdom”. Fortell meg hvordan å ta vare på roser etter planting om våren?

Blant de mange blomstene på blomsterbedet er rosen alltid i første omgang. Tross alt, ingenting sammenligner med sin skjønnhet og utsøkte slags knopper. For å bli en ekte dronning må du gi henne litt oppmerksomhet, spesielt på først til mølle.

grooming roser

Fra riktig pleie av roser etter vårplanteringen avhenger den videre vekst og blomstring. Hovedpoengene for å se etter når du tar vare på unge roser er:

  • Overholdelse av vanningsregler
  • ta vare på jorda rundt frøplanten;
  • forebygging av sykdommer;
  • rettidig påføring av gjødsel;
  • dannelse av fremtidig busk.

Overholdelse av vanningsregler

rotvann

Rose – en plante veldig hygrofil. Etter planting, bør plantingen bli vannet daglig, og i fremtiden – en gang i uka. For vanning, bruk et stasjonært varmt vann, bedre regn. Den beste tiden for vanning er tidlig morgen eller kveld, når solen ikke er så aktiv. Under påvirkning av sollys blir bladene som får vann brent.

For å vann roser bør være strengt under roten.

Pleie av jorda rundt plantene

steg under mulch

Etter vanning skal bakken rundt bushen dekkes med sagflis eller kompost. Mulch vil redde røtter fra erosjon under påfølgende vanning og vil forhindre rask fordamping av fuktighet.

For å gi rosens rodsystem med konstant tilgang til oksygen, bør landet rundt bushen løsnes regelmessig opp til selve høstkulden. Med ankomsten av høsten løsner for å stoppe, og jorden rundt bushen litt tukker.

Related  I hagen kan du vokse sopp fra mycelium

Forebygging og kontroll av sykdommer av roser

topaz gjødsel

Rosa busker påvirkes ofte av pulverformig mugg. For å forhindre dette, blir det på våren roser behandlet med en løsning av kobbersulfat med en hastighet på 100 g per bøtte med vann. Og hvis øyeblikket for behandling ble savnet, og sykdommen fortsatt påvirket busken, var dens løsninger godt bevist med løsninger ved hjelp av følgende stoffer:

  1. “Topaz” – på bøtte med vann trenger du 4 ml av stoffet.
  2. “Fast” – på en bøtte med vann – 2 ml av stoffet.
  3. Kolloidalt svovel – for en halv bøtte med vann 40 g svovel.

For å bekjempe skadedyr bruker du en løsning av kobber-såpevæske og Bordeaux-blanding.

Tidlig påføring av gjødsel

gjødsel roser

Den beste gjødsel for roser er organisk gjødsel, spesielt slurry. Innføringen av fire ekstra gjødsling i løpet av sesongen vil gi bushen med alle nødvendige næringsstoffer for vekst og blomstring. Den første fôringen kan gjøres allerede i midten av juni, og den siste – senest innen midten av august.

For fremstilling av flytende gjødsel 1 del Mullein fortynnet i 3 deler vann og la i 10 dager til infusjon. Ved direkte forberedelse av topp dressing fortynnes 1 del av denne blandingen med 10 deler vann.

Før påføring av gjødsel, skal jorda rundt bushen være godt fuktet, og bare deretter befrukt rose med gjødsel ved beregning av 3 liter per bush.

Formasjon av fremtidens busk

beskjæring av roser

Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler at rosene ikke tillater det å blomstre i det første år av livet, slik at unge plantene samler styrke og i neste sesong gi rikelig blomstring. For å gjøre dette må du fjerne knopper fra buskene, og etterlate en blomst for skytingen.

Related  Bruk humus til å gjødsle innendørs planter

Videre dannelse av bushen er å klemme alle sideskudd etter fjerde blad til bushen når ønsket form.

I løpet av sommeren må du periodisk fjerne de ville skuddene.

Med ankomsten til neste vår, må bushen nøye inspiseres for tørr skudd. Ved oppdagelse av tørre og frosne skudd, skal de kuttes med en beskytter.

Hvordan dekke en ung busk for vinteren – video