I fjor kjøpte han en boxwood boxwood. Klipp det ikke så dyktig og få en elegant tykk busk. Å se resultatet, ønsket kongen å gjøre ham til en hekke langs bakgaten. Fortell meg hvordan du kan formere boksen og kan jeg bruke stikkene igjen etter kutting?

Boxwood er en eviggrønn busk som brukes til å dekorere ikke bare byparker, men også private eiendommer. På grunn av den gode toleransen til vanlige “hårklipp” fra boxwood boxwood gjør du en rekke hagesifter eller bisarre hekker.

buksbom

For å reprodusere boxwood presenterer ikke spesielle vanskeligheter. Etter å ha kjøpt en ung busk en gang, kan du forsyne deg med plantemateriale for hele nettstedet. Så multipliserer anlegget på tre måter:

  • frø;
  • grønne lag;
  • borekaks.

Reproduksjon av boxwood med frø

boxwood frø

Til reproduksjon høstes bare modne frø som høstes på slutten av høsten. Før såing, må de være gjennomvåt i roten for en dag. Legg deretter på en fuktig klut for spiring. Spray kluten regelmessig, opprettholde fuktigheten. Denne prosedyren er ganske lang og tar omtrent en måned.

Etter at frøene har spist, slipp dem i en gryte med en blanding av sand og torv, og led spøkene ned (disse er røttene). Toppdeksel med en film som fjernes etter fremveksten. En måned senere blir voksenplanter båret til friluft i skyggen. De er plantet på sengen i april, og de to første vintrene er skjermet.

Denne metoden er ikke veldig populær, fordi frøene til boxwood sprout dårlig og raskt mister spiring. I tillegg gjør det konstante behovet for haircut det vanskelig å samle dem.

Reproduksjon med grønne lag

grønne lag med boxwood

For å reprodusere lagene i en voksenbusk, velg unge kvister, plassert så nær jorda som mulig, å bøye og litt prikopat dem. Ved høsten vil lagene danne sitt eget rotsystem. Skovle forsiktig for å skille de dannede buskene fra hovedbusken og transplantere til et fast sted.

Related  Transplanting innendørs blomster: når er bedre

Reproduksjon av stikker

boksekutt

Denne metoden er mest populær i lys av at materialet alltid kan tas fra de resterende buskene (sin egen eller naboens) etter kutting. Stiklinger kuttes i 15 cm stykker, noe som gjør bunnen kuttet i skrå vinkel. Slå av alle bladene, forlate 3 på toppen, og fra bunnen kutte stiklinger med en kniv.

For røtter er det bedre å bruke ikke-alderen (årlig eller toårig) stiklinger oppnådd i sommerbeskjæring – så vil de ha tid til å slå seg ned om vinteren og overleve det godt.

Tilberedte steklinger plantet i potter med løs næringsjord. For å gjøre dette, en blanding av blad land og sand i like mengder med tilsetning av torv. Gryten må nødvendigvis ha dreneringshull, på grunn av stagnasjonen av vannet vil dø før rooting. På toppen av potten dekselet med en pakke slik at bladene ikke berører det.

Stiklinger bokved tåler ikke høy luftfuktighet, slik at de ikke kan roteres i vann, men må straks plantes i bakken.

Vanligvis blir drivhuset luftet og drysset med plantet stiklinger. Etter utseendet på de unge bladene, blir filmen fjernet, og to måneder senere plantes de unge sterkbredde buskene permanent.

stiklinger klar for transplantasjon

Du kan plante stiklinger umiddelbart på det åpne bakken i penumbraen, og holde avstanden mellom dem på 10 cm. Jord rundt bushen for å dekke opp. For vinteren er unge plantinger beskyttet mot frost.

Tilgjengelig og enkel: Vi multipliserer esken med stikker – video