Mine barn er veldig glad i peanøtter, og nå overtalte de meg til å plante ham. Dessverre har jeg ingen erfaring med å vokse. Hørt bare at buskene må være hele tiden hilling. Fortell meg hvordan å plante peanøtter i hagen?

peanut voksende i landetPeanøtter kan ikke bli funnet på hver husstandsplott. Denne kulturen er fortsatt ganske ny for lastebilbønder, og mange mennesker skremmer av mulige problemer. Men det er absolutt ingenting å være redd for. Peanøtter er mindre lunefull enn vanlige poteter, og den eneste nyansen i voksende peanøtter er det varmelskende. Av denne grunn er det nesten umulig å få høsten fra bønnene plantet i bakken i nordområdene. Ved kalde vårforhold vil plantingen enkelt fryse ut, og i kjølig sommer vil de slutte å vokse. Men for regioner med et varmt klima vil voksende peanøtter ikke være et problem. Det viktigste er å vite hvordan du skal forberede jorda og plante jordnøtter i hagen, og også litt for å ta vare på planten, inntil høsten oppstår.

Hvor er det beste stedet å plante jordnøtter?

For peanøtter er det nødvendig å ta den letteste delen slik at plantingen ikke er i skyggen. Det er bedre, om det blir senger, på hvilke kål, agurker eller poteter ble dyrket tidligere.

Du kan ikke plante peanøtter etter belgfrukter.

Dårlig jord på sporstoffer bør befruktes:

  • om høsten – å introdusere organisk materiale under graven;
  • På våren før planting – sprer på stedet av nitrofosfat (for hver kvadratmeter område på 50 g av stoffet).

Utvelgelse og såing av frø

peanut planting

Planteringen av peanøtter bør startes først etter at jord og luft varmes opp godt. Vanligvis er dette midt i mai, når nattfrostene slutter, noe som kan drepe varmelovende skudd.

Før planting, anbefales peanøtter å rengjøres fra skallet, slik at bønnene vokser raskere. Bruk helst de største prøvene.

Du kan plante avlinger på to måter:

  1. Rader med en bredde på minst 60 cm, forlater mellom buskene ca 20 cm.
  2. I hullene i et sjakkbrettmønster etter 50 cm, med en radavstand på 30 cm.

Related  Delikat kinesisk skjønnhet i hagen din i Inca Valley Delaway Snoop

Pleie av plantasjer

En og en halv uke etter at buskene blomstrer, må de kjede seg. I fremtiden gjenta prosedyren 3 flere ganger i samme tidsperiode. Dette må gjøres slik at bønnene ikke kommer til jordens overflate, hvor de kan visne, fordi kulturen modnes bare i bakken.

Siden peanøtter som fuktighet, bør regelmessig vanning gis, spesielt i blomstringsperioden og bokmerke av eggstokkene.

høsting

peanut høsting

I september peanøtter modnes – bøssingen blir gul og bønner kan lett fjernes fra skallet. Nå kan du høste. Til å begynne med skal buskene bli utgravet og utvidet slik at de tørker opp. Deretter separerer bønnene med skallet og tørk det. Oppbevar peanøtter i et tørt rom, pakket i poser stoff eller i bulk i beholdere (sjikttykkelse på ikke mer enn 10 cm).

Voksende peanøtter i hagen – video