I lang tid ønsket jeg å sette Ixia i en dacha, og da fikk en nabo på høsten meg et dusin løk fra hagen hennes med flerfarget blomsterblomst. Fortell oss om de spesielle egenskapene til dyrking og omsorg for Ixia-blandingen. Hvor er det bedre å plante pærer og når kan dette gjøres?

Ixia-blandingSene varme-elskende planter kommer fra tropene og kan ofte bli funnet i vår region, fordi ekte blomsterelskere ikke er redd for mulige vanskeligheter. Er ikke et unntak og Ixia – en sjarmerende staude av familien av iris. En av de mest populære plantearter er blandingsblandingen av Ixia-blandingen, fordi bare noen få busker kan dekorere blomsterbedet med alle regnbuens farger. Hvordan vokse en Iksi-blanding på nettstedet ditt og hvordan du skal ta vare på det, vi snakker om dette i dag.

Variety beskrivelsebush av Ixia

Ixia-blanding er den mest fargerike typen termofile flerårige. Til tross for en ganske kort blomstring, som varer ikke mer enn 3 uker, rammer den med sin mangfoldige farge. I midten av juli, på toppen av buskene blomstrer mange, ganske store blomster, som bare blendet: gul og hvit, rosa og sitron, rød og rødbrun stjerne svaiende fra vinden blåser, og i begynnelsen av august, gradvis.

Det er interessant at om natten er knastene til Ixia lukket for å utfolde sine ømme kronblade med soloppgangen og fortelle blomsterbedet med en delikat, mild aroma.

I resten ser sorten ganske kjent ut: fra pæren vokser xiphoidbladene, blant hvilke står blomsterpissen. Plantens totale høyde overstiger sjelden 70 cm, oftest er det busker som vokser til en halv meter.

Når skal du plante?knollene i Ixia

Som andre varianter gjenspeiler Ixia-blandingen orm og frø. Siden voksende planteliv – et yrke mer arbeidsintensivt, vokser de fleste gartnere stauder gjennom pærene, og det tillater deg å se blomstringen i det første året. Tiden for planting av pærer i bakken avhenger av klimatiske forhold i en bestemt region:

  • Det varme sørlige klimaet gjør det mulig å plante Ixia for vinteren, men unngår ikke kravet om å dekke plantasjene med et tykt lag med mulch, slik at ormene ikke blir frosset.
  • Når du vokser en blomst i midtbeltet med kalde vintre, er det bedre å plante pærer om våren, i midten av mai når jorden varmes opp.

Podzimnaya landing bør være dypere (minst 12 cm), for å skjule knollene trygt i jord fra frost.

Hvor å plante?landing av ixia

Ixia-blandingen er svært krevende for belysning, så det bør du ta et lett blomsterseng, unngå steder der våren stagnerer vann, ellers vil pærene raskt rote. Jorda skal være løs nok (om nødvendig, tilsatt sand) og fruktbar, så innføring av humus før planting vil være veldig nyttig. Det vil være fint å legge til litt superfosfat og aske.

Hvordan bryr seg?

Ixia-blandingen er helt undemanding, og det er lett å ta vare på det, nemlig:

  • rikelig vannet og drysset;
  • rive av tørkeblader og blekne blomsterstillinger;
  • to ganger i måneden for å mate med infusjon av fuglefett eller et ferdig mineralgjødselkompleks.

Med høstens høst kan buskene stå på vinteren i bakken, etter å ha slått av hele løvfisken og dekket den, eller grave den opp og lagre den til våren på et tørt sted.

Video om dyrking av Ixia i hagen