Mine vakre liljer er allerede to år gamle. Etter landingen rørte jeg ikke på dem, og i løpet av denne tiden dannet plantene mange barn. Nå vil jeg sitte på dem, spesielt siden jeg vil bytte med nabokvaliteter. Fortell meg, hvilke gjødsel kan jeg bruke når jeg planter og transplanterer liljer? De refererer til rørformede hybrider.

blomster liljer i hagenLilies trenger løs jord og ekstra ernæring. For en rikelig og vakker blomstring er det viktig å skape passende forhold for dem og i begynnelsen av scenen gi et lager av nødvendige elementer. Med denne oppgaven er det lett å takle ved å bruke gjødsel direkte ved planting / transplantasjon av liljer.

Gjødsel under planting eller transplantasjon

planting av liljer

Plantering av unge liljer, samt gjenplantning av gamle planter er best i august, men det er mulig om våren. Stedet beregnet på liljer skal graves til en dybde på 40 cm.

Tung jord bør være “fortynnet” med sand og torv (1 bøtte hver pr 1 kvm M. Senger). For å gjøre opp den dårlige jorden legger du til:

  • fra 5 til 10 kg gjødsel (avhengig av graden av jordutslipp):
  • 50 g kaliumsulfat;
  • 100 g superfosfat.

Disse gjødselene er ganske nok for asiatiske hybrider, men rørformede liljer i tillegg krever tilsetning av aske (opptil 500 g per 1 kvm.).

Når det gjelder de østlige hybrider, må dreneringslaget først legges i landingskassen, og da skal det dekkes med en blanding av humus, torv og torv (i like store mengder). I siste instans kaste hele løsningen av kaliumpermanganat i en mettet farge.

Etter påføring av gjødsel, bland dem med jord og vann godt.

Etter planting liljer av bakken rundt sløret for å hindre rask fordamping av fuktighet. Spred den knuste barken av nåleplanter gjennom blomsterbedet (eller rundt plantene). Du kan også bruke de fallne nålene.

Related  Aspargesbønner – egenskaper ved høsting

I gjennomsnitt hvert tredje til tre år anbefales liljer å bli transplantert, fordi de er i stand til å danne mange barn, som fjerner kreftene som er nødvendige for blomstring fra moderpæren. Som et resultat blir blomsterknopper mindre og mindre, og blomstene selv er flere ganger mindre.

Sesongfôring av liljer

ger for liljer

I det første året etter planting trenger blomstene ikke mer gjødsling. Fra neste sesong er det nødvendig å lage gjødsel opp til 5 ganger i løpet av vårhøstperioden:

  1. På våren, når spirer dannes ikke mindre enn 10 cm i høyden – oppløs 1 ss. l. Kalsiumnitrat i en bøtte med vann og hell under roten.
  2. Etter 10 dager, gjenta prosedyren.
  3. Under dannelsen av knopper blir kalimagnese (40 g preparat per 1 kvm.) Introdusert.
  4. To uker før blomstringen, utfør rottoppdressingen på grunnlag av flytende gjødsel Kemir eller Hera.
  5. Etter slutten av blomstringen, hell en oppløsning av superfosfat eller Kemira.

Voksende liljer – video