Etter å ha sett en gang blomstrende brugmansiyu, ble jeg direkte syk med dette mirakel-treet. Fortell meg hvordan å vokse brugmansiyu hjemme? Kan jeg gjøre dette med en kvist?

BrugmansiaVed første øyekast representerer brugmansiya ikke noe bemerkelsesverdig – et vanlig tre med store blader er ikke så vanlig i private dominjoner. Men når blomstringsperioden begynner og hele kronen er hengt med store gramofoner av den mest varierte farge, til og med de store skeptikene innrømmer at brugmansiya kan bli hovedkornet i sommerhagen. Og så spør de seg selv – hvordan å vokse brugmansiyu? Det er ikke vanskelig å gjøre dette hvis du tar hensyn til de generelt aksepterte anbefalingene fra praktiserende blomsterhandlere.

De vanligste måtene å dyrke brugmansia er:

  • borekaks;
  • frøsåing.

Brugmansiya av stiklinger

stiklinger brukmansii

Den enkleste og raskeste måten å vokse brugmansiyu – denne stikker. Rotte stiklinger fra en voksenbusk raskt ta rot, og en ung plante blomstrer før.

Forberedte steklinger kan være både på våren og tidlig høst, men i vårplugger er prosentandelen plantemateriale mye høyere.

For borekaks trenger å kutte greiner fra de tre topper, mens altfor lang kan deles i stykker, slik at chibouks lengde på 20 cm. Podingen anvendes Brugmansiastiklinger, som nådde en høyde på ikke mindre enn 1 meter.

Ferdige stiklinger legges i vann for røtter eller umiddelbart plantet i et næringsstoff, etter fjerning av nedre bladene. Når røttene på steggene som er igjen i vannet, dannes, må de transplanteres i en separat bolle. Fra substratet blir plantene transplantert når røttene fyller beholderen helt.

Brugmansiya fra frøene

Brugmansia frø

Hvis det ikke er mulighet for å ta stiklinger fra en voksen plante, kan du bruke frømetoden for å vokse brugmansia, fordi det ikke er så vanskelig å finne et frømateriale i blomsterbutikker.

Det bør huskes at dyrking av brugmansii fra frø vil ta mye tid, siden frøene vokser veldig lenge (nesten to måneder). I tillegg kommer blomstring bare neste år.

Såing frø kan være fra midten av vinteren og til begynnelsen av våren i fruktbar jord, tidligere kaste av kaliumpermanganat. Frøene selv kan behandles med et vekststimulerende middel og litt riper overflaten for å i det minste øke spenningen litt. Før oppsprøytningen oppstår, hold beholderen under hetten.

Å så en frøplante i en separat bolle, er nødvendig når opptil 5 ekte blader dannes på plantene. Når røttene fullstendig fyller potten, transplanterer brugmansiyu til et fast sted i en stor, minst 10 liter, kar og forlater i hagen til starten av kaldt vær.

Video om voksende brugmansia gjennom stiklinger