Beritahu saya, jenis baja mineral cecair untuk tumbuhan dalaman lebih baik digunakan? Saya suka bunga-bungaan, saya mempunyai banyak dari mereka, tetapi saya tidak mempunyai masa lapang yang cukup untuk menyediakan pelbagai tinctures. Dan saya mahukan haiwan kesayangan saya menjadi sihat dan cantik berbunga.

warna bajaDalam penggunaan baja tambahan, semua tumbuh-tumbuhan, termasuk bunga dalam, diperlukan. Pertama sekali, ia membantu mereka mengekalkan penampilan yang sihat dan menentang penyakit dan perosak. Di samping itu, perlu mengambil kira hakikat bahawa bunga mengambil makanan mereka dari tanah, jumlah yang dibatasi oleh jumlah periuk dan oleh itu tumbuh-tumbuhan akan dengan cepat mengambil nutrien yang ada di dalamnya.

Ia amat penting untuk memberi makan bunga pada waktunya, menjadikan pelbagai pemupukan. Salah satu pilihan baja yang paling optimum adalah persediaan mineral cair.

Kelebihan baja cecair

Untuk rumah tumbuh-tumbuhan rumah, baja dalam bentuk cecair digunakan paling kerap. Mereka adalah yang paling mudah, kerana:

  • mempunyai komposisi seimbang mikroelement;
  • membenarkan dengan cepat dan mudah menyediakan penyelesaian kerja dengan kepekatan nutrien yang diperlukan;
  • lebih baik diasimilasikan oleh tumbuhan.

Perlu dipertimbangkan untuk memperkenalkan baja cair hanya selepas menyiram bunga. Sekiranya anda masuk ke dalam tanah kering, sistem akar akan dibakar.

Jenama popular baja cecair

Sangat sukar untuk menjawab secara tegas persoalan tentang baja mineral cecair yang berguna untuk tumbuhan dalaman. Di kedai-kedai ada pilihan besar ubat-ubatan itu dan setiap penjual bunga mesti memutuskan untuk dirinya sendiri apa yang dia perlukan, mengingati juga apa jenis bunga bunga-nya – sama ada mereka hiasan atau berbunga.
Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mengingati beberapa tanda dagangan yang terbaik, yang reputasinya disahkan dalam amalan penggunaan. Ini termasuk:

  1. Dr. Folly. Ia digunakan untuk penyemburan pada daun sebagai tambahan kepada pakaian asas asas.kebodohan doktor
  2. Gilea. Digunakan untuk memberi makan akar. Terdapat persediaan untuk tumbuhan hiasan dan bunga berbunga.gilea
  3. Florovit. Pekat baja sejagat untuk semua jenis bunga dalaman.florovite
  4. Agrelkol. Baja kompleks untuk pelbagai jenis bunga.agnostik
  5. Encik Warna. Ubat dengan spektrum tindakan yang diperpanjang.Encik Warna
  6. Biopon. Baja universal dengan komposisi mineral yang seimbang.biopsi

Kajian video mengenai baja cecair Agricola