laduDumplings adalah hidangan kegemaran setiap orang. Jika anda membelinya di kedai, anda mendapat hidangan yang murah, cepat dan lazat. Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda mahukan rumah ravioli buatan anda. Hanya mereka yang dilakukan untuk masa yang lama. Lagipun, anda perlu secara manual dalam setiap pelmeshek meletakkan inti, kemudian balut dengan cara yang istimewa, untuk memeriksa jika scrapie adalah ujian yang baik, dan hanya kemudian boleh direbus. Seperti pekerjaan lama seperti tidak setiap pelayan wanita. Dan apa yang perlu saya lakukan? Pergi ke kedai dan beli ladu siap sedia lagi?

Jawapannya mudah: tidak, tidak semestinya. Lagipun, ada pelmenna, berkat penyediaan ladu tidak mengambil banyak masa. Ia adalah bentuk segi empat dengan beberapa lubang sedozen.

menggunakan pelmennitsyIa sangat mudah untuk menggunakan ladu. Pertama, gulung adunan dan letakkan di atas acuan. Dalam setiap rongga terdapat pengisian, dan kemudian menutup satu lagi lapisan doh. Ia mesti digulung tepat pada acuan, supaya kepingan doh yang tidak perlu lebih mudah diambil. Selepas itu, bentuknya dibalikkan, dan dari setiap lubang pelmeni dipasangkan ke atas meja. Jadi dengan cepat anda boleh membuat beberapa pelmeni sedozen pada satu masa.ladu kemas

Kelebihan pelmennitsa:

  1. Kesederhanaan. Untuk menggunakan pelmennitsa tidak memerlukan pengetahuan dan kemahiran khusus.
  2. Kelajuan. Sekarang cetakan ladu akan mengambil lebih sedikit masa.
  3. Kompak. Apabila pelmennitsa tidak diperlukan, ia boleh disembunyikan di atas rak, di mana ia tidak akan mengambil banyak ruang.
  4. Kebersihan. Selepas digunakan, siram dengan air.

dumplings di kedai dalam talianPelmennitsa diperlukan untuk setiap pelayan wanita yang lebih suka memasak semuanya dengan tangan. Walau bagaimanapun, terdapat satu persoalan penting: berapa banyak ladu seperti itu? Di kedai dalam talian Ukraine dan Rusia, produk ini menelan kos sebanyak 249 rubel. Cukup murah.

Related  Potong tembikai dengan betul: pisau khas dari China

пельменница на АлиэкспрессDan di laman web Aliexpress produk yang sama kos 240 rubel. Iaitu, ia secara praktikalnya tidak berbeza daripada produk domestik dalam apa jua cara. Walau bagaimanapun, ia direka untuk hanya 24 pelmets, manakala barangan dari pengeluar domestik membolehkan membuat 35 pelmeni secara serentak.

ladu dari plastikCiri-ciri ladu:

  • bahan – plastik;
  • panjang – 24 cm;
  • lebar – 24 cm;
  • warna – putih.

Seperti yang anda lihat, pelmennitsa bernilai membeli dari pengeluar domestik, kerana ia direka untuk memasak lebih banyak ladu. Dan ciri-ciri dan harga peranti ini tidak berbeza daripada produk yang ditawarkan oleh pengilang China.