домаћи хранилица за протеинеСастанак са веверицом увек доноси пуно позитивних емоција. Да бисте ове цртане животиње нацртали на вашу локацију, помажете храну за веверице, куване сопственим рукама.

Феедер Рекуирементс

хранилица за протеине из природних материјалаФеедер, као и кућа за пухасту љепоту, треба направити у складу са одређеним правилима:

 1. За храну за веверице користе само природно дрво сопственим рукама, а не импрегниране ламинатом или, уопште, пластичним фрагментима. Прво, протеини живе у шуми и све врсте боја, ламината и пластичних атрибута су изузетно опасне за танки организам. Друго, мирис лак може да уплаши веверицу и ваш рад ће бити покварен.
 2. Морате направити компактну структуру.
 3. Ако је доводник затворен, онда му је потребан округли пењање.
 4. Да би се обезбедило да веверице посете храну, неопходно је правилно обесити – само на дрвету, а на таквој висини можете безбедно ставити храну и укусну храну тамо.

Технике производње

За храначе за протеине, можете користити било које природне плоче, укључујући плоче. Главни захтев је да употребљени материјал мора бити апсолутно сув. Препоручљиво је одабрати плоче са дебљином зида од 2,5-3 цм. Тако ће доводник трајати дуже и животиња ће се осећати угодно унутар ње.

Постоји неколико основних опција за креирање феедер-а за протеине (фотографија неких од опција испод).

Од плоча

храњење корита од природног дрветаОвај метод је најлакши и најбржи. Потребне су вам плоче димензија дебљине / ширине / дужине 1,8 / 30/300 цм, респективно. Укупна дужина би требала бити три метра.

Техника производње:

 1. Коришћењем квадрата за резање, мерење и сјечење плоче дужине 55 цм. Ово ће бити задња страна довода. Одозго и одоздо отказују 5 цм. Они ће прикачити корито на дрво.
 2. Сада одсечите бочне зидове – две плоче од 25 * 45 цм и унутрашњу преграду димензија 20 * 25 цм.
 3. Преостале две брусоцхке ће играти улогу трема.
 4. Коришћењем жигосане тестере на предњој и задњој страни будућег фидера, пресечена је округла ленија кроз коју ће веверица моћи да једе. Дрвене секције треба пажљиво брушити гнездом, тако да протеини нису повређени.
 5. Размислите о томе да ли сте учинили све, да ли су сви детаљи тачни. Ако нема недостатака, можете залепити корито.

Да бисте били сигурни у јачину корита за веверицу, дијелови се такође могу причврстити вијцима. Нокти у овом случају су изузетно непожељни, тако да се животиње не преклапају.

Из банке

стаклена јаругаЧудно, али овај метод није само интересантан, већ и једноставан, популаран и изгледа веома оригиналан. Поред тога, храна ће бити поуздано заштићена од птица.

Изаберите довољно велику банку, најмање 15 цм у пречнику, тако да веверица не може само да се попне на њу, већ и седи и једе орахе.

Феедер за веверице са властитим рукама (цртежи су причвршћени) је мала кућа смјештена на дугачкој подлози.цртање посуде за храну за протеине Приближне величине куће су 45/25/20 цм (дужина / ширина / висина, респективно):

 1. Пресећи 2 бочника, један предњи део, кров и задњи зид означити рупу за теглу.да извуче детаље посуде за храну за протеине
 2. У предњем дијелу такође направите рупу, али мора одговарати пречнику врату канте.исећи рупу за врат тегла
 3. У свакој бочној страни се рупа исрезује пречником не више од 10 цм. Ово је улаз у корито за храњење. исечите довод протеинаПодножје хранилице треба да буде тако дужине да може држати малу кућу, теглу и малу резерву за постављање лимитера који ће сигурно поправити посуду. Што се тиче задње стране, поред функције зида, и даље је носилац целокупне конструкције, јер ће бити причвршћен за дрво.причврстите посуду на зидни носач
 4. Након исецања свих детаља, обрадјује га брусни папир, залепљен и фиксиран вијцима.сакупљајте делове ухваћивача
 5. Остаје само да причвршћите корито на дрво и залијете храну.поставите храну за птице на дрво

Related  Како направити ЛЕД осветљење за саднице?

Користећи савете, можете сами направити храну за веверицу и ревитализирати своју башту.

Прављење корита за веверицу – видео