cvetoči tulipani na vrtuČe želite občudovati čudovito cvetenje, morate vedeti, kdaj naj izkopljejo tulipani. V pomladi bodo kraljica gredice, če lastniki ne bodo pozabili na preprosta pravila kmetovanja. Ali je izkop čebulic nepogrešljiv postopek ali pa lahko brez njega?

Zakaj kopaš tulipane?

tulipani DemeterRazlogi za izkop tulipanov so še posebej zaskrbljujoči pri začetku cvetličarjev. Na prvi pogled se zdi, da lahko žarnice pustite v tleh nekaj let. Cvet se bo razvijal, povečal število otrok, izvedel počitek. Ampak to je izkop tulipanov, ki vam omogoča, da shranite določeno sorto, za izboljšanje kakovosti cvetja. Poleg tega obstajajo tudi razlogi, zaradi katerih se postopek izvaja:

  1. Na ta način so predvideni najprimernejši pogoji za polaganje brstov. Ko žarnice ostanejo v tleh, lahko utrpijo presežek vlage, okužb, pomanjkanja toplote. Kot rezultat, lahko sadilni material umre. Zato je vredno ugotoviti, kdaj naj izkopljejo čebulice tulipanov, da bi jih ohranili.
  2. Kopanje vam omogoča odstranjevanje šibkega in obolelega sadilnega materiala.sortiranje sadilnega materiala
  3. Če pustite žarnice v tleh, so zdrobljeni, kar vpliva na nadaljnje cvetenje. Ko ga oseba izkoplje, lahko izbere velik in visokokakovosten sadilni material. Priporočljivo je, da izločite majhne otroke, saj bodo pokvarili cvetlični vrt.
  4. Če ne kopaš, bodo nove majhne čebulice začele globlje v tla. Zato bodo v prihodnje težko najti in spletno mesto bo zamašeno.

Vsak cvetličar mora vedeti, kdaj naj izkoplje tulipane. To bo pripomoglo k ohranjanju dobrega stanja tal, visokokakovostnega cvetenja.

Tulipani se ne morejo razvijati normalno v tleh brez kopanja že vrsto let. Zato bodo cvetovi majhni, sploh lahko umrejo.

Kdaj zažgati žarnice?

prezgodaj odkopati tulipaniTorej, kdaj izkopati tulipane po cvetenju? Pogosto se tak postopek izvaja konec junija ali v začetku julija. Glavni znak, ki ga morate izkopati žarnice, so rumeni listi. pravočasno izkopani tulipaniKo so skoraj popolnoma obarvali rumeno, potem je vredno začeti postopek. V tem času so čebulice že močne, so dobro pritrjene na otroke, ki še ne padajo.

Ni treba počakati, dokler listje ne umre popolnoma, ker je potem težko najti žarnice v tleh. Poleg tega, dolgotrajno bivanje v tleh povečuje tveganje okužbe, vodi do ločitve otrok, ki se lahko izgubijo v tleh.

Tulipani bloomŠe vedno morate vedeti nekaj odtenkov o tem, kdaj naj izkopljejo tulipani. Naredite to v suhem vremenu, tako da je zemlja krhka. Postopek izvajamo previdno, odstranimo stare lestvice, žarnice speremo v raztopini kalijevega permanganata, ki se razprostira glede na razrede. Slab sadni material se zavrže.

Kako se shranjujejo žarnice?

izkopane žarnice iz tulipanovCvetličarji morajo vedeti, ne samo, kdaj izkopati tulipani, ampak tudi, kako shraniti žarnice. Pravilno shranjevanje igra pomembno vlogo. Sadilni material posušimo na suhem in toplem mestu, ki je dobro prezračeno. V ta namen je primeren:

  • krošnjami;
  • mansarda;
  • shed;
  • najlonske mreže za čebulo.

čebulice tulipanov v skladiščuPriporočljivo je, da odstranite bolne žarnice pravočasno, zaščitite pred direktno sončno svetlobo. Po nekaj dneh se lestvice izsušijo in jih je treba odstraniti. Čebulice očistijo ostanke in suhe korenine, otroci so ločeni. Po tem se sortira sadilni material. Za sajenje prilegajo velike, zdrave čebulice.

dober sadilni materialPogosto se ljudje sprašujejo, ali vsako leto kopati tulipane. To ni obvezen postopek, vendar se izkušenim cvetnim pridelovalcem svetuje, da to storijo vsako leto. Tudi če oseba ne izkopa žarnice, bo to zagotovo storila 2-3 leta.

Video o kopičenju čebulic tulipanov