kandad melonPå de positiva egenskaperna hos kandade frukter behöver inte säga: de läggs ofta till deras kost, även de som håller fast näring och kontrollerar deras vikt. Candied frukt meloner, tillsammans med andra sötsaker av detta slag, är attraktiva inte bara för deras fantastiska smak, men också för deras användning.

I denna artikel kommer vi att prata om vilka användbara egenskaper som lagras i kanderad frukt, hur man förbereder en melon för bearbetning och överväga även flera sätt att förbereda denna delikatess.

Kortfattat om de viktigaste

kanderade frukter i hemmetLåt oss först och främst definiera terminologin: kandad frukt kallas frukt (eller deras skal), som gjordes genom att laga mat i sockersirap och torkades sedan. Om torkade frukter vanligtvis framställs komposit eller tillsätts till desserter, då kan kandad frukt från godis ersättas med kandad frukt.

Trots det faktum att det finns ett stort antal specialiserade och vanliga butiker som erbjuder färdiga kanderade frukter, ökar deras köp fortfarande tvivel. De flesta färdiga kanderade frukterna genomgår en stark behandling, den ljusa doften är inte naturlig, men den vanliga kulinariska parfymen. smak kvaliteter, lämnar mycket att önska – söta skivor är helt enkelt “gummi”.

Om du gör kanderade frukter från meloner hemma kan du vara säker på både originalprodukten och deras harmlöshet.

Kanderade frukter från en tät del av en melon

kandad melonmassaTrots att kanderade frukter bibehåller mindre användbara egenskaper, är deras fördelar uppenbara. Förutom att de kan ersätta de vanliga godisarna helt, rekommenderas fortfarande melonkandade frukter som används för att förbättra immuniteten under epidemierna för infektionssjukdomar, liksom de som lider av hjärt- och kärlsjukdomar. Naturligtvis behöver allting en åtgärd: Två eller tre kanderade frukter per dag kommer att räcka.

Förbereder för melon

Många kulinariska experter som erbjuder melon godis recept säger att frukterna kommer att passa alla, även overripe. Det här är inte så! Melon måste vara färskt, om du självklart vill ha en konstig gruel istället för melon godis.

rengör och skär melonProcessen för bearbetning är enkel: melonen rensas av frön, separeras från skalen och – viktigast! – Från den mjuka delen av massan (den närmaste kärnan). För kanderade frukter ta de mest täta fragmenten av frukten. Skivorna är skurna på ett sådant sätt att det visar sig “en bit”.

Framställning av sirap

förberedelse av sockersirapSockersirap för kanderade frukter från meloner framställs vanligen i en stor tung kastrull. Mängden socker och vatten tas i förhållandet 3: 1 – detta gäller endast de recept där kandad frukt framställs av massan.

Blandningen av vatten och socker kokas och läggs försiktigt skivor melon i sirapen så att den helt täcker dem.

Sedan finns det två alternativ för matlagning:

  1. I det första fallet kokas melonen på låg värme i ungefär en timme och omrörs ständigt. Med det här alternativet måste du noggrant övervaka lobulerna – de ska bli genomskinliga, men faller inte ihop.koka melon i sirap
  2. Den andra metoden kommer att kräva lite mer tid, men det är mer “säkert”. Skivor koka i fem minuter på medium eller hög värme, ta sedan bort från plattan och kyla. Processen upprepas flera gånger tills melon absorberar sirapen helt. I det här fallet kan du helt styra processen.

Om sockersirapen är för flytande kommer den kanderade frukten att försämras snabbt, och om den är överdriven med socker – kommer frukten att förlora sin elasticitet och densitet.

Det sista steget

filtertorkade kanderade frukterDet enklaste sättet att torka kanderad melon för vintern – en ugn. Bakplåtspapper nödvändigtvis beslöjade (annars riva kanderad bitar kommer att vara omöjligt), melon skivor med en hålslev bort från pannan och sprids på papper, så att de inte håller sig till varandra. Den idealiska temperaturen för torkning – 100 grader, men tiden kommer att variera beroende på din ugn.lägg ut bitarna av melon på ett bakplåt

Kanderade frukterna avlägsnas från papperet omedelbart efter att du tagit det ur ugnen.

kan ta bort kanderade frukterFärska kanderade frukter från en melon har en egendom – håller fast vid vilken yta som helst. Därför måste du skrida och snabbt byta dem till en maträtt. Använd inte en spatel – det smälter lätt till det – det är bäst att ta en bred kniv. strö med pulveriserat sockerOm de sista melonskivorna fortfarande inte kan tas bort, skicka dem sedan några minuter tillbaka till ugnen och ta bort dem.

Candied frukt godis

kanderade frukter från melonkorsaHur man gör kanderade frukter från melon, vi räknade ut. Men det finns ett annat recept som inte använder frukten, men dess skorpor.

vi täcker melonskorporna med sockerReceptet skiljer sig inte mycket från originalet, tekniken förblir densamma: kokning i sirap torkar, men vissa nyanser finns fortfarande. För att förbereda kanderade frukter från melonkorsor behöver du:

  • Före matlagningen, blanchera alltid skorporna i vatten med citronsaft eller med 0,5 tsk bakpulver i några minuter.
  • sockersirap kokas i en andel av 1: 1, inte 1: 3, men bryggade korst två eller tre gånger med en paus på 8-10 timmar (!);
  • Ugnen värms till ett minimum – 40-50 grader räcker till.

vi får skivor från sirapAtt äta kandade frukter, oavsett om du använde kött eller jordskorpa, är några dagar efter tillagningen.

Video recept för att göra candied melon i en elektrisk torktumlare