Volim krizanteme, rastu ih oboje na cvjetnim crijevima i u loncima na prozorima. Moja kolekcija ima mnogo varijanti. Međutim, nedavno sam čuo za novu kultivaru – Chrysanthemum Bacardi. Recite nam o Bacardi krizantemskoj sorti.

Krizantema Bacardi odnosi gust-flowered krizanteme. Grade mlad, povučen 2004. godine. Zbog svojih karakteristika, često se koristi u kompozicijama buketa s drugim bojama. Ništa manje lijepe Bacardi gleda u netaknutoj jer je cvat struktura omogućuje da ih slikati u različitim bojama ili posebnim bojama primjenjuje šljokice. Što je tako posebno za ovaj razred da privlači pozornost na sebe?

Opis raznovrsnosti

Kao što je već napomenuto, ovaj krizantem raste u grmu. Stabljika je vrlo elastična, zadržava ovu svojstva pri obrezivanju. Kada cvate Bacardi oblikuje lijepo cvijeće, boje koje mogu biti:

  • snježnobijela s zelenim sredinama;
  • ružičaste boje;
  • krem boje (Bacardi krema);
  • crvena boja (Bacardi Bordeaux);
  • svijetlo žuta boja (Bacardi Sani ocjena).

bacardi žuta

bordeaux bacardi

obojane bijele bacardi

bacardi roza

bacardi krema

Cvjetovi su slični kamilici, nisu vrlo veliki – promjera 6,5 ​​cm, imaju žutu ili zelenu jezgru promjera 1,5 cm.

Chrysanthemum Bacardi nakon dugo rezanja u buket, čuvajući svježinu.

Prekrasan “buket u loncu” također se može uzgajati kod kuće, osiguravajući potrebne krizanteme.

Ono što on voli i ne voli krizantema

Krizantemi Bacardi, poput svojih rođaka drugih sorti, voli sunčana mjesta i dobro zalijevanje. Istodobno, biljka ne podnosi višak vlage jer korijenski sustav počinje propadati. Također, rast cvijeta negativno utječe zbog nedostatka rasvjete – grmlje postaje izduženo i može se zaustaviti u cvatu. Ugodna temperatura za krizanteme je unutar 18 stupnjeva topline.

Krizantema dobro raste u hranjivom tlu. Može se kupiti u cvjećarnici ili sami. Da biste to učinili, izmiješajte 2 dijela travnjaka i jedan komad zemlje pijeska, humusa i listova.

Biljka dobro reagira na hranjenje s piletinom. No, da bi to trebalo biti oprezni da ne pretjerate – od viška gnojiva povećava kiselost tla i krizantema ne sviđa. Ne zaboravite na redovne popuštanja tla nakon zalijevanja kako bi se olakšalo pristup zraka do korijena sustava.

Mladi grm potrebi transplantaciju svake godine, odrasla krizantema treba transplantirati svake dvije godine.

Prilikom presađivanja trebate potpuno promijeniti tlo. Uzgoj krizantema Također je potrebno promijeniti lonac svake godine, s novom lonac treba biti veći od prethodnog obujam za 2 cm. Mladi cvijet redovito patiti da se formira grm i bogato cvjetanje.

Related  Kako ispravno napraviti travnjak na glinenom tlu?

Kako izgleda bijeli bacardi krizantem – video