Прошле године сам купио неколико малина грмља. Добро је преварила. Хоћу да покушам да проширим малину, садежући сиреве. Реците ми како да узгајам саднице малине уз помоћ сијечњака.

Слатка малина је, вероватно, све без изузетка. Сретни власници летњих викендица, који расте барем један грм грм, имају предности, јер се могу сами репродуцирати. Да бисте то урадили, можете користити методу узгоја малина са сјецкама.

зелени резанци

Предности репродукције малина срезима

зелени резови у посудама

Малина је биљка полу-грмља која обликује разгранат корен са великим бројем спаваћих пупољака. Садњак за саднице се може узети из пуцања (зелене стабљике) или овог корена (коренског стабла), у сваком случају, брзо се узима корен и добро штапићи. Овај метод размножавања малине привлачи пажњу чињеницом да:

  • из једне снимке можете добити неколико потеза;
  • погодна за узгој малина, која лоше дају коренине;
  • Млада грмља малине има све сортне карактеристике грме, од којих се узима стабљика.

Малина малине од зелених потеза

како направити зелену кичму

Сјече се сакупљају од младог сјемења почетком лета, када се ојачају. Да бисте то урадили, исечите стуб, уклоните врх и поделите на 2-3 фрагмента дужине до 10 цм. Сваки комад треба да има 3 бубрега и један лист лијево. Истовремено, потребно је резати тако да се доњи део налази испод листе.

Да би се убрзао процес појављивања корена сирева за 2 сата ниже у раствору Корневина или неког другог стимуланса раста.

Затим, зелене потезице треба укоренити. Можете да користите један од следећих метода:

  1. Корење у лонцу под условима стакленика. Припремљени сечци се посадјују у посудама или у заједничком контејнеру са хранљивим земљиштем (мешавина тресета, хумуса и песка у размјеру од 1: 1: 2). Обилно залијепите сјече и ставите их у стакленик (или створите стање стакленика). Корен систем се формира након 4 недеље, у ком временом зелени потези треба редовно залијевати и посипати.
  2. Корење у посуди са водом. Са овим методом корења, сечнице морају прво бити до висине 20 цм. Близу доњег сечења свака 3 мм да се направи плитка огреботина. Затим исеците потезе у теглу са кишницом тако да потпуно покрије уклесан доњи рез, али не више. По потреби додајте воду, не морате се мењати.

Related  Проблеми у узгоју сокова

малине у води

Након корења, саднице треба посадити у одвојеним контејнерима, уколико то није учињено на почетку. Да се ​​спусти на отвореном простору, биће спреман са почетком јесени и пожелеће жетву следећег лета.

садња малине на пролеће

млада грмља малине

Саднице малине од сирева корена

корени сече

Корени сечени у јесен. Из двогодишњег корена сечени су комади дужине 15 цм. Можете их садити на отвореном простору на два начина:

  1. Одмах по копању. Сјеме биљке треба лежати у дубини рова од 7 цм и допунити лишће.
  2. Почетком пролећа. За то се одрезци чувају у подруму, стављају их у влажни песак.

Видео о томе како се сецати црвеног малина