Коначно, наша породица се придружила породици касте. Ове године купили смо земљиште са малом кућом, обогаћивши га. Одлучили смо да посадимо траву испред куће за удобност и лепоту. То је само земља за травњак, који би требао бити и не знам. Помоћ саветујемо.

Када једном одлучите да посадите травњак, пре вас је много питања. За почетак морате припремити локацију за сетву, уклонити све остатке, корене и пањеве. Идентификујте са којим ће земљиштем бити травнати травњак, шта би требало да буде врхунска обрада. Затим затворите горњи слој тла. Све ове припремне фазе се морају урадити како за сетву траве, тако и за изградњу травњака за ваљање. Да размотримо све операције детаљније.

Самоуправна зона за травњак

Ако радите на некој локацији која претходно није била обогатена, онда ћете се суочити са неким потешкоћама. За почетак морате уклонити све отпатке са територије: камење, гране, грађевински отпад и тако даље. Стазе ће такође морати бити потпуно уклоњене, јер све ово може спречити даљу обраду сајта.

Потребно је искоренити пањеве и старе корене. Такође, ослободите површину од трава и остатке плодова цвјетова, посебно обратите пажњу на борбу против корова, тако да не расте на травњаку. Неким вртларима препоручује се уклањање горњег слоја тла како би се осигурало одсуство травне траве на вашем травњаку. Такође, контрола корова може да се уради уз помоћ хербицида, који ће искоренити све вишак биљака пенетрирајући се у њихове стабљике и корене. Једина непријатност је што можете посејати травњак не прије шест недеља. Све ово време биће неопходно уништити појављене биљке.

травњак

Ископ земљишта испод травњака

Даље мере за припрему тла су копање у тлу. Приликом коришћења висококвалитетног земљишта неопходно је ископати територију до дубине не више од једног бајонета лопате, а нужно растављати комаде земљишта. Током процеса додајте ђубриво или компост у земљу.

Related  Реци ми како садити бијелу детелину за травњак?

Ако локација није подвргнута било каквој обради дуго времена, онда је потребно детаљније копање:

  • Прекрижите локацију у травњак за мање парцеле, на свакој од њих уклоните горњи слој тла и поставите га на страну;
  • Спустите слој земље са вилицама;
  • Скините слој са другог плоћа и попуните га са првим;
  • Поновите кораке за први одељак.

Не заборави да разбијеш грудве. Додајте ђубриво, ђубриво или компост. Ако је на вашој локацији земљиште са високим садржајем глине, онда користите дренажу да бисте побољшали његов квалитет. У облику дренаже, шљунка или шљунка, који се уклапа на доњи слој земље током копања, приступиће се.

Усаглашавање тла на локацији

Након ископавања локације, идите по њој уз раке. Провјерите подручје и утврдите да ли је довољно. Ако сте пронашли брда, онда померите земљу од њих на равнице, чиме се нивелирате ниво земље.

Уверите се да се доњи слој тла не мијеша са горњим слојем. Да бисте исправније радили на нивелирању тла, водите их на доњем слоју земље. Да бисте то урадили, уклоните горњи, плодни слој и изравнајте тло, а затим сипајте горњи слој. Плодни слој треба да буде око двадесетак центиметара, што је дебљина се може постићи мешањем са постојећим земљишта куповину, која ће обезбедити бољу исхрану траву траву.

Завршна фаза припреме

Након нивелирања тла, мијењати га у малим корацима или ваљком. Ово је учињено тако да земљиште након кише не пада неједнако. После првог рамења, шетајте око места уз раке и опет га ударите.

После свих манипулација добићете идеално место за травњак.

Видео: припрема терена за травњак