Комшија у селу је гајила голубове и недавно нам је понудио голубове. Каже да могу хранити поврће у врту. Реците ми како да користите гомоље одводе за ђубрење парадајза и кромпира?

Када се узгајају баште, једно од широко употребљених ђубрива је губљење живота птица, посебно пилића и голубова. Власници приватних голубова могу бити само завидни, јер имају под ногама вредан састојак за храњење. Искусни вртларци препоручују да се смеће користе само од домаћих птица које се хране храном. Градски голубови пронађују храну претежно у отпаду на депонији, тако да њихови исечци могу да садрже штетне материје.

голубови

Голубови од голубова су посебно добри као ђубриво за парадајз и кромпир. Она је ефикаснија од ђубрива и садржи читав комплекс хранљивих састојака неопходних за добијање квалитетне усјеве ових усјева. Присуство фосфора, азота и калијума у ​​гуану представља главну храну за парадајз и кромпир за нормалан развој. Отровни голубови делују на културама брже од других органских врхова.

Начини коришћења

Голубови одљевци се користе на исти начин као и пиљевина, и имају исте услове примене.

Легло се не може довести у свежу форму, јер биљке једноставно “изгоре” од високе концентрације елемената.

Да би отпад постао пуноправно ђубриво без штетног усева, потребно је дуго времена, јер легло има својство да се складишти дуго без декомпозиције.

Користите голубове одводе за узгој баштенских култура на један од следећих начина;

  • да доведе суву врсту;
  • да направи инфузију;
  • да припреми на својој основи компост.

Додавање сувог отпада на кревете

суви легло

Добро осушене шећери постају апсолутно сигурни и могу се већ користити за ђубрење кромпира и парадајза непосредно пре садње или након жетве. Да би то учинили, сув измет се распршује на месту и раке расхлажи земљу, мијешајући га с тлом. Стопа потрошње зависи од културе:

  • за кромпир – 50 г за 1 квадрат. м;
  • за парадајз – 25 г за 1 квадрат. м.

Related  Алија и шљива: које су разлике?

Резервоар на бази отпада

инфузија

Да бисте направили инфузију, један део голубарења треба сипати са 10 делова воде. Додајте у радни комад 2 тбсп. л. пепео и 1 тбсп. л. дупли суперфосфат. Оставити раствор у трајању од 2 седмице како би се инфузио, мијешајући повремено. Једном недељно треба припремити раствор са кромпиром и парадајзом.

Након преливања са инфузијом, потребно је опрати тло под засадима чистом водом.

Компост легла

компост

Изгубљени голубови се добро држе на гомилу компоста. Да би га поставили, поставите слојеве отпадака, измените их пиљевином, сламом или тресетом. Можете једноставно сипати земљу, али овај компост ће бити мање хранљив.

У јесен, приликом орања или ископавања кромпира, припремите компост са брзином од 20 кг на 10 квадратних метара. м.

Припрема малтера из птичје одјеће – видео