beetle beetle en lugn flodsträcka bland häckar och häckar kan du ofta se en mörkbrun skalbagge med en slät oval kropp. Han håller på vattnet och utsätter bukets ände på ytan och dyker sedan djupt och släpper ut en luftbubbla. Det är en skalbagge, en av de många företrädarna för coleopteranordningen.

Beskrivning av insekten

lever i färskt vattenDykarskalbaggar finns praktiskt taget över hela världen, och i Nordamerika att bemästra, även i arktiska zonen. Företrädare för familjerna föredrar sötvatten utan starka strömmar, tätt bevuxen med växter – dammar, bäckar, sjöar och våtmarker. Kolonisera även diken, kanaler och djupa pölar. Den genomsnittliga kroppslängd skalbagge – 20-30 mm, de största posterna når 4-5 cm vatten skalbaggar framgångsrikt behärskar luft, vatten och mark, men de flesta känner sig säkra i vatten .. I detta element, de tillbringar en stor del av deras liv.

kroppsformGourdens ovala kropp är perfekt anpassad för rörelse under vatten. Bafeln har kraftiga bakben täckta med rörliga hår. I vattnet raker han dem samtidigt, som åror. Mellanbenet tjänar till att ändra riktningen upp eller ner. Kroppsstrukturen är typisk för insekter: huvud, bröst och mage.

en fluffig skalbaggarEtt platt brett huvud passerar smidigt in i bröstet. På sidorna är komplexa fasettade ögon, bestående av 9 tusen enkla ögon. Den kraftiga nedre käften är utformad för att ta tag i och tugga mat. Oralapparat av gnuggtyp. I det olfaktoriska organets roll är de långa antennerna uppdelade i segment. På bilden av bafelbaggen i “makro” -läget är dessa anatomiska egenskaper tydligt synliga.

buken på bukenInsekts buken består av segment, stängda av styv jämna elytra. I vissa arter passerar ett ljusband längs kammarens kanter. Bafelens färg är mörk – brungrön, gråbrun eller svart.

På Rysslands territorium finns två sorter av flundbaggar – gränsar och bredast. Läs detsamma om maj-felet och sätt att hantera det.

Livsstil och kännetecken för matning av bågar-buzzard

andas beteendet med luftTrots det faktum att under en betydande del av tiden som dessa insekter spenderar i vattenspelaren andas luften, som tränger in i kroppen genom spiraler som ligger på bukets sidor. Från spiraklerna genom hela skelettens kropp passerar luftstrupen, och i bröstet finns andningsvägarna. Luftens rörelse i luftstrupen skapas av bukets rytmiska handlingar. För att fylla på tillförseln av luft utsätts floataren bakom buken ovanför vattnet. En del luft är tillräckligt i 8-10 minuter.

Related  Användbara egenskaper och recept för framställning av fantastiskt havtorntorn

En skalbagns kropp är lättare än vatten, så det är lätt att flyta till ytan. Mer ansträngning krävs för att dyka och stanna på botten. För att göra detta griper flundra stenarna eller växterna med krokar i ändarna av benen. På natten är dessa insekter aktiva, de jagar och gör långa flygningar på jakt efter ny mat.

Innan starten av flyg skalbagge ut på marken, bajsa och fyller andnings krockkuddar. Som ett resultat, är vikten avsevärt reducerad, och insekten kan flyga. På jakt efter en ny reservoar dykarskalbaggar styrs av glansen vattenytan, och dör ofta, efter att ha gjort en hård landning på olika glänsande föremål – metall tak bilar, ett glasfönster eller ett växthus.

Hibernate maskar, begravning sig i marken, i silt i botten av dammen, eller under löv fall. De jagas av fåglar, fiskar, kräftor och små däggdjur. Insekten leder ett rovdjur.

äter stek av fiskDet matar sig på björn-buzzard till alla som kan hålla och bita sina kraftiga käkar. Han fångar och äter sniglar, tadpoles, små insekter och larver, ägg som ligger i grunt vatten. I ett hungrigt tillstånd kan det attackera bytet, vilket är flera gånger större än sin egen – grodor, nykter.

Hans favoritmat är fisksteg. Sålunda kan bägaren-buzzarden kalka all fisk i dammen. I fiskodlingar övervakas befolkningen noggrant och lämnar honom rollen som en ordnad som förstör ett svagt och sjukt boskap.

Propaganda reproduktion

kvinnlig och manlig skalbaggeSexuell skillnad i skalbaggar uttrycks i benens storlek och struktur. Honan är större, medan hanen har laminer på de första tre segmenten av benen, med hjälp av vilken den behåller honan under parningstiden. Han måste ha vatten på våren. Efter befruktning lägger honan ägg i slammet eller vävnaderna. Larverna kläcker efter 2 veckor. Utåt ser de ut som larver med kraftfulla mandibles och en svans uppspänd.

Related  Kom ihåg skolprogrammet – hur många milligram i gram

Larven är mycket glupsk och i stora mängder förstör ägg, yngel och larver av andra insekter – myggor, sländor, nattsländor. Matsmältningssystemet är märklig – rovdjur störtar in i kroppen i käken av offret och injicerar magsaft, som förlamar bytet och snabbt mjuknar tyger. Då insekten suger halv omsatta innehåll.

skalbagens tillväxtstadiumInnan han blir en vuxen passerar larven genom pupaplanet. I början av hösten väljas den från reservoaren och bygger en vagga på stranden från klumpar av jord och växtskräp, där poppning uppträder. Processen varar ungefär en månad. Några timmar efter att poppan släppts från vaggan mörknar de mjuka locken och blir fastare.

Beetle-beetle är inte svår att hålla i ett akvarium. Som en måltid kommer kött eller fisk att göra. Det är bättre att hålla dekorativa fiskar separat, eftersom bägaren kommer att prova dem på tanden förr eller senare.

Intressanta fakta om bägaren – video