простор за сједење с роштиљемКада је локација виле повезана само са пластеницима, кревета и посета за рутинско одржавање врта. Међутим, данас су власници приватних парцела воле рекреацији на отвореном, тако да снажно опремити своју имовину да би могли да се окупе са пријатељима у дворишту, спремим оброк на отвореној ватри и само троше време удобно. Самобрађени роштиљ од цигле је у нашем чланку!

отворени простор са роштиљемВатра је увек носила обједињавајућу функцију. Око њега окупили су породице да се загреју, кувају храну и слушају исцрпљујуће пуцање грана у пламену. Ово је одличан начин да се ослободите стреса након напорног дана и потпуно се опустите.

роштиљ у викендициДанас роштиљска пећ је престала да буде луксуз који можемо посматрати у америчким филмовима. Ово је прилично приступачан уређај који се може инсталирати чак иу најмању област, али може драматично промијенити ваш живот.отворена трпезарија са роштиљем

Зашто ми треба роштиљ?

Уређај има две главне функције. С једне стране, служи се за кување хране на свежем ваздуху, а с друге стране, то је друштвени објекат који служи као место за дружење и пријатељске компаније. Ова врста вањског камина и роштиља у једној згради, заштићена је само од вјетра и кише. Поред тога, пећница затвара врата, тако да не можете бити уплашени да будете у близини током кувања или мириса дима.

мали комплекс за породицеПовршина роштиља је декорација било које области на којој се можете добро провести након што сте радили у башти. Осим тога, нема ништа боље него самостално припремати посуду са димом на ватри у пећници и поделити овај оброк с породицом.

Општи моменти

Најчешће, роштиљ се састоји од пећи намештаја, тендама или газебос и остале атрибуте изабраних у сличном стилу. Надстрешница штити од лошег времена, а пријатна фотеља омогућавају задовољство присутних.

Related  Необычные проекты домов привлекают внимание

удобан одмор на отвореном просторуШто више сте на отвореном, то боље ћете осећати. Да би се оживела добра традиција периодичних породичних окупљања ватром, биће одлично решење за јачање породичних веза и духовне хармоније.

простор за сједење с роштиљем у близини кућеАко је питање недостатка слободног простора вредно за вас, онда можете користити мобилну верзију роштилице. Може се инсталирати било гдје, а затим се преклапати и очистити. Они су јефтинији од стационарних опција, а места заузимају много мање. Ипак, у мобилним пећницама нема функције за уклањање дима, а њихова функционалност је строго ограничена.роштиљ под тендом

Изаберите место за пећницу

велики дневни боравак с роштиљемТреба одабрати место пажљиво приступити. Поред обавезне комбинације зоне са околним пејзажом, обратите пажњу на следеће ствари:

  1. Присуство крова игра велику улогу, јер надстрешница чини вас независним од временских изненађења.
  2. Пожељно је да путеви на башти доведу до простора за роштиљ.
  3. Оставите простор за постављање трпезарије и столица.
  4. Дим не сме носити вјетар у рекреационо подручје или игралиште за дјецу.
  5. Немојте инсталирати рерну поред куће, испод дрвећа и жбуња у близини, како би се смањио ризик од пожара, као ио ограду комшије како би се избегли могући сукоби.
  6. Најбоље је изградити платформу за читаво подручје роштиља, како не би покварили травњак.
  7. Све запаљиве супстанце треба даље уклонити.

оригиналан дизајнЧесто ћете у вечерњим сатима бити на роштиљу, због чега је потребно додатно освјетљење. Због тога су погодна преносна расвјета, виси на дрвећу, ЛЕД вијенац и лампе.

Примери дизајна за пећнице ББК

седећи угао у викендициПростор за роштиљ треба комбиновати у стилу и материјалима са околним пејзажом. Ако је област украшена плочама, а изнад главе подиже дрвени кров Арбора, онда елементи око пећнице морају бити украшени дрветом. Међутим, не заборавите да ће се због повећаног ризика од пожара такве конструкције захтијевати посебна заштитна импрегнација.

Related  Ценный подарок для людей – пробковое дерево

роштиљ у стилу минимализмаКамен пред пећи и дораде рекреативној области плочице ће изгледати хармонична, ако постоји статуа у башти камена, асфалтираним стазама и мноштво камених објеката.

роштиљ у стилу дивљих животињаОблога од цигле је још један интересантан начин украшавања простора око пећи. Најбоље је изабрати различите нијансе.

мултифункционална област рекреацијеАко су зидови главне зграде обојени бијелим, затим украсите простор за роштиљ у истим тоновима. Брилијантан нерђајући челик савршено уклапа са полираном површином млека у боји.

модеран дизајн рекреационог простораЉубитељи модерног дизајна у високотехнолошком стилу треба обратити пажњу на обраду МДФ панела са сјајним ПВЦ фолијом. Оштре ивице у свим облицима, минималистички детаљи и пећ за топљење челика сјај стварају скупе утисак на релативно ниској цени, као и прави дизајн врхунски.

роштиљ у високотехнолошком стилуМожете инсталирати пећницу роштиља било гдје, чак и ако немате сопствену локацију. У овом случају се не може избјећи сусједну стационарну пећ на једној од зидова куће, па се тако озбиљно приближи питању заштите од пожара.

роштиљ на зидовима кућеУ сваком случају, ово модеран и практичан атрибут приватне куће ће додати удобност у вашој земљи живот, као и омогућити целу породицу да уживате у укусној храни куваном преко дрвеног угља.

Идеје за роштиљ у земљи – видео